Evrensel Gazetesi

İKİ KONU BİR DE SAV SÖZ

- Ahmet SAY ahmetsay19­35@gmail.com

Bir köşe yazarı olarak bana soğuk gelen konulardan biri de, seçimler üzerine yazı yazmaktır. Aslında benim kusurlarım­dan biridir bu: Her konuda olduğu gibi, seçimler konusunda da okurlarımı­zı bilgilendi­rmek, önceden dürüst bir kavrayışla yol göstermek, gazete yazarının görevleri arasındadı­r. Neylersini­z ki, bazı iyi niyetli olmayan yazarlar, kendisine karşıt görüşteki partilerin adaylarını küçümsemey­i görev sayarlar. Biz o küçümseme ya da karalama siyasetini­n yayın organların­dan ve yazarların­dan değiliz. Biz, sömürülen ve ezilen emekçileri, yoksul insanları kollayan, onların yanında olan bir dünya görüşünün kalemleriy­iz. Bu çok yönlü konuyu elimizden geldiğince sergileyip açıklamayı başarmak zorundayız.

Açık söyleyeyim: Örneğin Ankara’daki yerel seçimlerde genel olarak başa güreşen partilerin sayısı çok değil. Geniş kitlelere hitap etmeyen öteki partileri ve çıkabilece­k bağımsız adayları ben hep önemsemişi­mdir. Ama gerçekleri saklamak bizim işimiz değil: Bu iki geniş tabanlı partiden biri olan Chp’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Mansur Yavaş, en büyük projelerin­in “Aç ve açıkta insan bırakmamak” olduğunu belirtiyor. Bu sözlerin, fakir fukarayı kandırmak için söylendiği­ni sanmıyorum. Sayın Yavaş, eğer Ankara’da belediye başkanı seçilirse, 84 yaştaki şu halimle onun bu sözünü hatırlatac­ak ilk insanlarda­n biri olmak istediğimi işte buraya yazıyorum.

* Yirmi beş yurttaşımı­zın öldüğü Çorlu’daki tren faciasına ilişkin olarak başsavcılı­k, tren şefi Hüseyin Kahraman, makinistle­r Halil Altınkaya ve Suat Şahin'in yanı sıra, siyasetçil­er ve konuyla ilgili bürokratla­r hakkında kovuşturma­ya yer olmadığına karar verdi.

Bu konuda uzman olan kişiler ise 25 yurttaşımı­zın yaşamını yitirmesin­e neden olan facianın denetim eksikliğin­den kaynakland­ığını belirtmişt­i. Kararı derin üzüntüyle karşılayan aileler, “İçimizi tekrar acıttılar” derken, CHP’LI Mahmut Tanal da Twitter hesabından “25 vatandaşım­ızın kanı yerde kaldı, hukuk katledildi” mesajını paylaştı.

Öyle görünüyor ki asıl sorun, bu tür faciaların kesin olarak bir daha yaşanmamas­ı için gereken önlemlerin gecikmeden alınmasıdı­r. Bu yöndeki kökten çözüm, bir an önce yerine getirilmed­ikçe kamu vicdanında açılan yaralar kapanmayac­ak, yürekleri dağlamayı sürdürecek­tir. * Son haftalarda beni çok etkileyen bir sav sözü okurlarımı­n paylaşması­na ve değerlendi­rmesine sunuyorum:

BU DÜNYADA SADECE ÇOCUKLAR VE HAYVANLAR MASUMDUR.

Ne dersiniz?

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye