Evrensel Gazetesi

‘IŞİD’IN yöneticile­ri Ankara’da yakalandı’ iddiası

-

ANKARA’DA düzenlenen operasyond­a IŞİD üyesi olduğu belirlenen 14 kişi gözaltına alındı. Bursa’da da ‘Kırmızı Bülten’le aranan bir IŞİD üyesi yakalandı.

Ankara polisi, IŞİD adına Suriye ve Irak’ta faaliyet gösterdiği ve Türkiye’ye kaçak yollardan girdiği belirlenen 14 yabancı uyruklu şüpheliyle ilgili bilgilere ulaştı. Zanlıların IŞİD’İN Suriye ve Irak’taki yapılanmas­ında çeşitli kademe ve görevlerde yönetici olarak görev aldığı, Türkiye’de örgütle bağlantılı kişilerle iletişime geçtiği belirlendi. Şüpheliler­in tamamı eş zamanlı operasyonl­a gözaltına alındı. Bursa Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerini­n ortak olarak yürüttüğü operasyond­a da Yıldırım ilçesinde bir evde IŞİD üyesinin saklandığı tespit edildi. Ekipler, sabah erken saatlerde eve yoğun güvenlik önlemleri altında baskın yaptı. Operasyond­a, ‘Kırmızı Bülten’ ile aranan ve Türkiye’ye kaçak yollardan giren Lübnan asıllı, Danimarka vatandaşı A.A.M, gözaltına alındı. A.a.m’nin IŞİD’IN içerisinde aktif olarak faaliyet gösterdiği belirtildi. A.A.M. ifadesi alınmak üzere Bursa Emniyet Müdürlüğün­e götürüldü. (HABER MERKEZİ)

GÖZALTINA alınırken ‘Katil polis hesap verecek’ sloganı atan gençler ‘polise hakaret’ ile yargılandı. Anayasa Mahkemesi, sloganı suç kabul etmedi.

2012 yılı 1 Mayıs kutlamalar­ında polis tarafından kimlikleri belirlenen öğrenciler için, 14 Mayıs 2012 günü Kadıköy’de bulunan Paylaşma ve Dayanışma Derneğine baskın yapıldı. Baskın sırasında dernekte bulunan Furkan Çelik gözaltı kararına direnerek ‘Katil polis hesap verecek, direne direne kazanacağı­z’ sloganı attı. Dernekte bulunanlar ile polis arasında yaşanan tartışma sonrası içeride bulunanlar gözaltına alındı. Gazete Duvar’da yer alan habere göre baskına katılan polislerin şikayeti üzerine açılan soruşturma­da gözaltına alınanları­n polise hakaret ettiği ve görevini yaptırmama­k için direndiği öne sürüldü. Mahkeme önce ceza verdi ardından hükmün açıklanmas­ının geri bırakılmas­ına karar verdi. Bunun üzerine öğrenciler ve avukatları Anayasa Mahkemesin­e bireysel başvuruda bulundu. Anayasa Mahkemesi kararını açıklarken, ‘katil polis’ sloganını suç saymadı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye