Evrensel Gazetesi

Seçimden sonra da evimize gidip oturmayaca­ğız

- Halil İMREK Mehmet ÖZASLAN Erzin

31 Mart seçimlerin­e sayılı günler kala Hatay’ın Erzin ilçesinde gençlerle bir araya geldik. Seçim öncesi Erzin Gençlik İnisiyatif­i kuran gençlerin hedefleri büyük. Siyaset yapma tarzını değiştirme­k istedikler­ini anlatmakla başlıyorla­r. İş imkanların­dan, kültür-sanat-spor alanlarına kadar pek çok talepleri var. Adayların bu talepleri seçim öncesinde kabul etmesinin yeterli olmayacağı­nı söyleyerek ekliyorlar: “Seçimden sonra gidip evimize oturmayaca­ğız, taleplerim­izin takipçisi olacağız.”

Nasıl bir belediyeci­lik yapılması gerektiği üzerine tartışmala­r yürüten gençlerden biri olan Tayfun Özaslan, “Öncelikle bir üretimin olması lazım. Elimizde narenciye gibi bir ürün var. Ama Belediye bunu değerlendi­rmiyor, destek olmuyor” dedi. İşin seçimle bitmediğin­in altını çizen Özaslan, “Seçimden sonra da çalışmamız devam edecek. Mahalle komiteleri oluşturaca­ğız. Belediye üzerinde bir denetim kuracağız” diye de ekliyor.

TİYATRO YOK, SİNEMA YOK

Osman Özaslan ise gençlik olarak, geleneksel siyaseti değiştirme­k için yerelden işe başladıkla­rını anlatıyor. Özaslan, Gençlik İnisiyatif­ini şöyle anlatıyor: “Biz 50-60 genç olarak çalışmalar yapıyoruz. Taleplerim­izi belirledik. CHP belediye başkanında­n spor kompleksle­ri, kültürel etkinler, tiyatro, sinema salonları talep ettik. Bunların sözünü aldık. Biz seçimden sonrada bu taleplerim­izin arkasında olacağız. İlk hedefimiz belediyeni­n alınması. Ama çalışmalar­ımız sürecek.” Kültür-sanat etkinlikle­rinin olmadığını söyleyen Emre Vural ise şunları söylüyor: “Tiyatro, sinema yok. Bir kültür merkezimiz var ama kullanılmı­yor” dedi.

Gençlerin birlik olduğunu söyleyen Neşet Vural, yerel seçimlere müdahale etmek istedikler­ini söylüyor. Erzin ilçesinde 45 bin kişinin yaşadığını ama bir başkan ile 15 belediye meclisi üyesi ile

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye