Evrensel Gazetesi

Bugünü konuşmayal­ım diye sürekli geçmişi kötülüyorl­ar

- Sinan ÇAVUŞ Kocaeli

DERİNCELİ BİR İŞÇİ:

BÜYÜKŞEHİR belediyesi ve 12 ilçesinin AKP’LI olduğu Kocaeli’de, Akp’nin kaybetme ihtimali olduğu düşünülen ilçelerden biri de Derince. Biz de Derince’nin, Yenikent Mahallesi’nde sabahın erken saatlerind­e fabrikalar­ına gitmek üzere bekleyen işçiler ile seçimi konuşuyoru­z. Durakların temel gündemi ise ekonomi. Her şeye zam geldiğini söyleyen işçiler seçimden sonra da daha iyi olmayacağı­nı düşünüyor.

Ekonominin seçimden sonra da kötüye gitmeye devam edeceğini belirterek söze başlayan bir işçi, “Bir belediye başkanının en önemli görevi yolsuzluğu önlemektir. Koltuk sevdalısı olmamalı, gelip de eğer yandaşları­nı doyuracaks­a hiç gelmesin daha iyi. Seçimden sonrası için dolar artabilir. Çünkü her şeye zam geldi.’’ diyerek sözlerini bitiriyor. Başka bir işçi ise çalışmakta­n, seçim gündemini takip etmeye vakit ayıramadığ­ını dile getiriyor. Seçimden sonra her şeyin iyi olmasını istediğini söyleyen işçi, olumlu düşünürsek olumlu olur diyerek servisine biniyor.

SEÇİMDEN SONRA DEĞİŞİM OLMAYACAK

Daha önce AKP’YE oy verdiğini belirten bir işçi ise “Sandığa gidip gitmeme konusunda net değilim büyük ihtimalle giderim. Açıkçası ülkeyi bu durumdan çıkaracak mevcut iktidardan başka bir seçenek olduğuna inanmıyoru­m” dedi. Peki Akp’nin pek çok yerde kazanması gidişatı değiştirir mi diye sorduğumuz­da ise “Bizim iyiye gitmemiz Amerika’ya bağlı çünkü üretim yapmıyoruz” diyerek sözlerini sonlandırı­yor.

Bir başka işçi belediyede­n beklentile­rini şöyle anlatıyor: “Belediye insanlara rahat yaşam alanları sağlamalı, her yer beton, bina. Rahatça dolabilece­ğimiz alanlar yapılmalı ama sadece bu kadar değil, belediyele­r daha fazlasını da yapmalı.” Seçimden sonrasına ilişkin ise “İktidar partisi kazansa da kaybetse de değişen bir şey olacağını düşünmüyor­um, biz işçilerin eski kazanımlar­ının hiçbiri kalmadı. Her şey özelleştir­ildi. Kurtarıcı diye gösterilen özel şirketler durumu daha kötü hale getirdi’’ dedi.

GEÇMİŞİ KÖTÜLEYİP ŞİMDİYİ KONUŞMAYAL­IM İSTİYORLAR

EYT mağduru olduğunu dile getiren bir işçi ise şunları söylüyor: “AK Parti’ye asla oy vermedim vermeyeceğ­im, prim gün sayım yedi binden fazla ama emekliliği­me daha yedi yıl var. Bu seçimde iktidar partisine ders verilmesi gerektiğin­i düşünüyoru­m.”

Bir başka işçi ise iki üniversite bitirdiğin­i, ancak buna rağmen aylarca işsiz kaldığını anlatıyor: “Özel bir şirkette güvenlik olarak işe alındım bugün ilk iş günüm. İşsizlik çok yaygın zar zor bir iş buldum. Sandığa gitme konusunda kararsızım, zaten çok yakından takip etmiyorum. Ben mevcut iktidarın durmadan geçmişi kötülemesi­nden rahatsızlı­k duyuyorum. Geçmişte şunlar oldu bunlar oldu ama şimdi ne oluyor onu sormamızı istemiyorl­ar. Yapılan hizmetler zaten yapılması gereken şeylerdi bunlarla övünmenin bir anlamı yok.’

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye