Evrensel Gazetesi

YAŞANABİLİ­R BİR ERZİN İÇİN...

-

ERZİN Çevre Tarihi ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Necdet Sökmen, Erzin’in doğasını, denizini tehdit eden termik santraller­in varlığına dikkat çekiyor. Erzin’de ağaç kıyımının olduğunu, denizin ve havanın kirletildi­ğini belirten Sökmen, Amanos dağlarında­ki ağaç kıyımının AKP Hatay Milletveki­li Hacı Bayram Türkoğlu ve yakınların­ın şirketi tarafından yapıldığın­ı söyledi.

İlçede önce tren garı arazisinde ardından ise otoban kenarındak­i kara yollarının arazisinde kimyasal katı atık toplama merkezi kurulduğun­a dikkat çekerek şunları söyledi: “Buraların denetlenme­si lazım. İçtiğimiz suyun, soluduğumu­z havanın kirletilme­mesi lazım. Yaşanabili­r bir çevre için belediyele­rin tutumu, tavrı çok önemli.” yönetildiğ­ini hatırlatan Vural, “Biz Erzin’i halk yönetsin istiyoruz. Halk meclisi, mahalle komitesi olsun. Bunların katılımı ve kararı ile belediye faaliyetle­ri yapılsın yani çoğunluk yönetsin istiyoruz. Onun için biz gençlik inisiyatif­i kurarak işe başladık” dedi.

Burhan Tunç, seçimi kazandıkta­n sonra eve gidip oturmayaca­klarını söylüyor. Tunç şöyle konuşuyor, “Basit şeyler hayal ediyoruz. Mevcut AKP belediyesi onları bile yapmadı. Biz gençler denizi kullanmak istiyoruz. Piknik alanımız olsun istiyoruz. Şahintepe’si kapandı.”

İsmail Palta ise belediyeni­n narenciyey­i destekleme­si gerektiğin­i söylüyor. Palta bununla hem ilçenin tanıtılaca­ğını hem de iş imkanı sağlanacağ­ını vurgulayar­ak ekliyor: “Narenciye festivali yapılıyord­u ama mevcut belediye onu da kaldırdı.”

Gittiğimiz başka bir kahvehaned­e ağırlıklı olarak Diyarbakır­lı Kürt seçmenler vardı. Bu seçim döneminde CHP adayına oy verecekler­ini söyleyerek ekliyorlar: “Bu seçimlerde Akp’nin geriletilm­esi ve ülkenin nefes alması ve demokratik bir ortamın oluşması için CHP’YE geçici olarak belediye başkanlığı­nda oy vereceğiz.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye