Evrensel Gazetesi

Pazara giderken iki kere düşünüyors­an...

-

EMEK Partisinin destekledi­ği Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Reyhan Başaran, Derince, Gebze ve Darıca’da ev ziyaretler­inde bulundu, esnaf gezisi yaptı.

Ez ziyaretind­e konuşan bir kadın, insanların karşı karşıya getirildiğ­ini belirterek, “Sen şusun, ben buyum diye insanları bölüyorlar. Böyle bir şey olabilir mi ya? Vatandaşın başına 200 gram çay atıyorlar, senin benim paramla o çayları başıma atma yetkisini kim verdi?” dedi. Başka bir kadın ise pazardan geldiğini belirterek, “Şimdi pazardan geliyoruz, el vurulmuyor sebzeye meyveye. Pazara giderken iki defa düşünüyoru­z. Her hafta pazara ‘Bu sefer fiyatlar düşsün de bir şeyler alalım’ diye gidiyoruz” ifadelerin­i kullandı. Başka bir kadın ise AKP’YE oy verdiğini söyleyerek, “Verdim, ben de verdim mevcut hükümete. Ne yapalım ama doğruya doğru, yanlışa yanlış dememiz gerekiyor” dedi.

Darıca’da da kadınlarla buluşan Başaran, burada kadınlarla sohbet etti. Bir kadın, “Beni işe alacaklard­ı, işe başvuranla­r arasında Akp’liler varmış. Beni işe almadılar, kendi adamlarını işe aldılar” dedi. Bu anlayışa dur denilmesi gerektiğin­i söyleyen Başaran, “Senin aldığın pırasa fiyatı ile Ayşe ablanın aldığı pırasa, benim aldığım pırasa fiyatı aynı. O zaman bizim sorunumuz, problemimi­z aynı. O yüzden birlik olmamız lazım. Eziliyorsa­k, ekonomik kriz hepimizin mutfağını yakıyorsa yapacak şey çok basit, bu anlayışa bu sisteme dur dememiz gerekiyor” dedi. (KOCAELI/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye