Evrensel Gazetesi

İzmir’de metro vagonu yer altı inşaatında göçük

-

İzmir’de metro vagonları için yapılan yer altı park alanının inşaatında göçük meydana geldi. Konak’ta Halkapınar Spor Salonu önünde yapımı devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi­ne ait metro vagonu yer altı park alanının inşaatında meydana gelen göçük sonrası yüklenici firma Barankaya İnşaat ve belediye yetkililer­i olay yerine geldi. Gece görevli olan 2 bekçiden haber alınamayın­ca polis, itfaiye, AKS ve AFAD ekipleri bölgeye geldi.

Göçük altında kalan işçilerden birinin Mehmet Çiftçi, diğer işçinin ise Mehmet Ali Yalçın olduğu öğrenildi. Çiftçi’nin 69 yaşında olduğu, emekli olabilmek için gece bekçiliği yaptığı ve prim günlerinin dolması için 2 ay önce inşaatta çalışmaya başladığı öğrenilirk­en, 65 yaşındaki Yalçın’ın emekli olduğu halde çalıştığı öğrenildi. Ayrıca, göçük altında kalan işçilerin yüklenici firma Barankaya’nın alt taşeron işçileri olduğu öğrenildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada olayın mevsim normalleri­nin üzerindeki yağışlara bağlı olarak zeminin aşırı yüklenmesi nedeniyle meydana geldiği belirtildi.

Göçüğün yaşandığı şantiyede incelemele­rde bulunan İnşaat Mühendisle­ri Odası İzmir Şube Başkanı Gürkan Erdoğan, göçüğün sadece yağmur suyuna bağlamanın doğru olmadığını belirterek, “Yapılan projeler doğru mu, yerinde yapılan imalatlar da projeye uygun mu? Bunların incelenmes­i gerekiyor” dedi. Gazetemiz yayına hazırlandı­ğı sırada iki işçiye de ulaşılamam­ıştı. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ?? Göçük haberini alarak alana gelen işçilerin aileleri Büyükşehir Belediyesi­nden herhangi bir üst düzey yetkilinin olay yerine gelmemesin­e ve kendilerin­e açıklama yapmamasın­a tepki gösterdi.
Göçük haberini alarak alana gelen işçilerin aileleri Büyükşehir Belediyesi­nden herhangi bir üst düzey yetkilinin olay yerine gelmemesin­e ve kendilerin­e açıklama yapmamasın­a tepki gösterdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye