Evrensel Gazetesi

Fail belirlenme­den katliam dosyası kapatılmak isteniyor

-

KARAR duruşması görülecek olan Antep Katliamı davasında gelinen süreci değerlendi­ren Avukat Mehmet Alagöz, savcının iddianamey­i neredeyse birebir kopyalayar­ak mütalaa verdiğini belirterek, “Bu kadar insanı öldüren kişinin kimliği belli değilken bu kişilerin cezalandır­ılması bizim için yeterli değildir” dedi.

Antep’in Şahinbey ilçesine bağlı Beybahçe Mahallesi’nde 20 Ağustos 2016 tarihinde Kürt bir ailenin düğününe yönelik düzenlenen canlı bomba eyleminde 40’ı çocuk 56 kişi yaşamını yitirdi, 69 kişi de yaralandı. IŞİD tarafından düzenlenen katliama ilişkin görülen dava ‘güvenlik’ gerekçesiy­le Antep’ten Kayseri 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesin­e taşındı. 10’u tutuklu 12 sanığın yargılandı­ğı davada şu ana kadar görülen 6 duruşmada hakikate ulaşma noktasında ilerleme yaşanmazke­n, 20 Aralık 2018 tarihinde görülen son duruşmada savcı, tutuklu yargılanan 10 sanığa 60’şar kez ağırlaştır­ılmış ömür boyu hapis cezası verilmesin­i istedi. İlk duruşmadan bu yana saldırıyı kimlerin organize ettiği, kimlerin finanse ettiği, kimlerin planını çizdiği noktaların­da mahkemeden istenen tüm taleplerin mahkeme heyeti tarafından reddedildi­ğini söyleyen Avukat Mehmet Alagöz, dosyada bulunan tüm sanıklara ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezası verilmesin­in yeterli olmayacağı­nı söyledi.

‘ELDEKİ SANIKLARA CEZA VERİLMESİ BİZİM İÇİN YETERLİ DEĞİL’

Dosyada patlamayı gerçekleşt­iren canlı bombayla aynı evde yaşamış olma olasılığı olan Fadile Cabael’in son birkaç duruşmaya kadar mahkeme başkanının muhalefeti­yle tutuklu kaldığını belirtti. Geçtiğimiz duruşma öncesi gerçekleşt­irilen ara celsede Cabael’in sağlık sorunları gerekçe gösteriler­ek serbest bırakıldığ­ını anlatan Alagöz, “Cabael tutuklu kalmış olsaydı belki daha sonraki aşamada canlı bombanın kimliğini ifşa edecekti. Bu kadar kişinin öldüğü bir dosyada Antep emirinin eşi ve bombaların taşındığı poşette parmak izi olan Cabael’in salıverilm­esi gerçekten heyetin hakkaniyet­e, adalete, gerçeğe ulaşmak gibi bir hedefinin olmadığını çok net gösteriyor. Bu kadar insanı öldüren kişinin kimliği belli değilken eldeki sanıkların cezalandır­ılması bizim için yeterli değildir” diye konuştu. (Antep/ma)

 ??  ??
 ??  ?? Av. Mehmet Alagöz
Av. Mehmet Alagöz

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye