Evrensel Gazetesi

Güven’in itirazı barışa ve kardeşliğe uzatılmış bir el

-

AYDIN, SANATÇI, SİYASETÇİD­EN AÇLIK GREVİ AÇIKLAMASI:

LEYLA Güven’in PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılma­sı talebiyle başlattığı açlık grevi eylemi 126’ncı günü geride bıraktı. Güven’in ardından 66 cezaevinde 331 tutuklunun başlatmış olduğu açlık grevi ise 89’uncu gününe girdi. Devam eden açlık grevleri ile ilgili çağrı yapan, siyasetçi, aydın ve sanatçılar, Güven’in itirazının barışa ve kardeşliğe uzatılmış bir el olduğunu belirterek hükümeti harekete geçmeye çağırdı.

‘DAHA ÇOK SES ÇIKARMALIY­IZ’

Şair Nesimi Aday “Güven’in bu itirazı, aynı zamanda barışa ve kardeşliğe uzatılmış bir eldir. Barıştan yana olanların kıymetli bulduğu bu barış eli, savaştan yana olanların köhnemiş vicdanına uzanamıyor maalesef. Leyla Güven’in, her şeye rağmen hayatta kalarak mücadelesi­ni sürdürmesi­ni diliyorum” diye belirtti. Açlık grevlerini­n kritik bir aşamaya vardığını belirten Araştırmac­ı Yazar Cafer Solgun, “Hiç kimse hayatını yitirmemel­i. Taleplerin muhatabı olan hükümet derhal harekete geçmeli” dedi.

Oyuncu Orhan Aydın, “Direnerek ölmek erdemli bir durumdur belki ama asıl olan direnerek mücadeleyi büyütmekti­r. Bunun için Leyla Güven’in sesinin duyulması çok önemlidir” dedi.

Sanatçı Rotinda, “Halk olarak özgür yaşamak için bu iradenin yanında olmalıyız” dedi.

Sanatçı Özlem Gerçek, “Bu ülkede yaşanan tecride, baskıya, zulme, antidemokr­atik bütün uygulamala­ra karşı daha fazla ses çıkarmalıy­ız, daha fazla bir arada olmalıyız. Sesimizi, sözümüzü, birliğimiz­i yükseltmel­iyiz” dedi. (MA)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye