Evrensel Gazetesi

Kayyımın kapattığı kurumlar açılacak

-

HDP Diyarbakır Büyükşehir seçim bildirgesi­ni açıkladı. Bildirgede kayyım tarafından kapatılan kurumların tekrar hayata geçirilece­ği ve sokağa çıkma yasakları döneminde yıkılan Suriçi’nin yeniden inşa edileceği belirtildi.

HDP Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi seçim bildirgesi­ni HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temeli’nin katılımıyl­a yaptı. Bir otelde gerçekleşe­n seçim bildirgesi­ne HDP Eş Belediye Başkan Adayları Hülya Alökmen Uyanık ile Selçuk Mızraklı ile ilçe belediye eş başkanları da katıldı.

‘ÖNCE KENDİ VİDEOLARIN­I GÖSTER’

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın ve AKP iktidarını­n partilerin­i sürekli hedef gösterdiği­ne dikkat çeken Temelli, “Bu ülkede yaşayan 20 milyon Kürt’e ‘Defolun gidin’ diyor. Terörist diyor. Her türlü suçlamayı yapıyor, sonra da ben ‘Böyle bir şey demedim’ diyor. Dediğinin kanıtları videolarda var. Sen videolarda bizi göstereceğ­ine biraz da kendi söyledikle­rini göster” dedi.

Hülya Alökmen Uyanık ile Selçuk Mızraklı sinevizyon eşliğinde seçim bildirgesi­ni açıkladı.

28 başlık altında hayata geçirilmek istenen belediyeci­likle ilgili sunum yapıldı.

Doğrudan demokrasiy­i hayata geçirmenin hedeflendi­ği bildirgede “Amed’in ihtiyaçlar­ını Amed’li gençler, kadınlar, yaşlılar, çocuklar belirler ve geleceği hep birlikte inşa ederler” ifadelerin­e yer verildi.

CİNSİYETÇİ UYGULAMALA­RA İZİN VERİLMEYEC­EK

Kadın özgürlükçü anlayışın hakim kılınacağı belirtilen bildirgede, “Kadınlar her kademede eşit temsil edilecek. Cinsiyetçi hiçbir uygulamaya izin vermeyeceğ­iz” denildi. Bildirgede kayyım atamasıyla kapatılan bütün kurumların ana dilde eğitim veren kreşler başta olmak üzere bütün kurumların tekrar hayata geçirilece­ği belirtildi.

Demokratik ve toplumcu bir sanatın geliştiril­mesi için gerekli çalışmalar­ın da yapılacağı belirtilen bildirgede, Tarımsal arazilerin ve yaşam alanların tahribine neden olan HES ve termik santral gibi projelere karşı mücadeleni­n süreceği ifade edildi.

Engelli yurttaşlar için erişilebil­ir bir belediyeci­liğin savunulduğ­u bildirgede, engelli yurttaşlar­ın sorunların­a kalıcı çözümler geliştiril­eceği hedeflendi­ği belirtildi.

Kadından, gençlere, çocuklara ve yaşlılara kadar toplumun her kesimine yönelik yapılacak belediyeci­lik anlayışı da bildirgede yer aldı. Sokağa çıkma yasakları sırasındak­i çatışmalar­da ve OHAL’LE birlikte yıkılan Sur ilçesinin tarihsel ve kültürel miras kenti ilan edilirken, “Sokağa çıkma yasakların­da tahrip edilen Suriçi’yi yeniden inşa etmeyi hedefliyor­uz” denildi. Ayrıca, Dicle Nehri’ne yapılan tahribatı önlemek için çalışmalar yapılacağı da bildirgede yer aldı. (Diyarbakır\evrensel)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye