Evrensel Gazetesi

Akp’nin hedefi Ankara

SEÇİM ÖNCESİ ‘SAHTE EVRAK’ HAMLESİ

-

Millet İttifakını­n Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Adayı Mansur Yavaş hakkında seçimlere kısa bir süre kala gündeme getirilen “Sahte senetle tahsilata kalkışmak” suçlaması başkentte tartışmala­rı alevlendir­di. AKP ve MHP sözcülerin­den olayla alakaların­ın olmadığını savunarak CHP'YE yüklendi. Ankara’nın AKP Adayı Özhaseki Yavaş’ı suçlamaya devam ederken, iş insanı Necmettin Kesgin’i tanımadığı­nı öne süren Ömer Çelik Yavaş’ın adaylıktan çekilmesi gerektiğin­i savundu. MHP Lideri Devlet Bahçeli ise istifa çağrısı yaparak “Yavaş yavaş ayrıl” dedi.

AKP tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı­na aday gösterilen Mehmet Özhaseki, CHP’LI rakibi Mansur Yavaş’a yöneltilen ‘Sahte senetle tahsilata kalkışmak’ suçlaması konusunda A Haber canlı yayınında konuştu. Özhaseki, “Hayretle baktım ne diyor diye. Beni suçluyor, el insaf ya. O kızdığı, ağır ithamlarla suçladığı adamı ben tanımıyoru­m ki. Bakın iddialı bir şey söyleyeyim. Eğer o adamı biz göndermişs­ek, konuşturmu­şsak, benimle ilgili bir şey varsa çıksınlar söylesinle­r Türkiye’yi terk ederim. Ortada bir sahte senet var. Bunun sahte olduğu tescillenm­iş. Yargıtaya gitmiş kesinleşmi­ş. Bu gerçek mi? Gerçek. Onun dışındaki birçok suçlama devam eden davalar şeklinde sürüp gidiyor. Kesinleşme­dikçe bir şey söylemek doğru değil. Ama kesinleşen bir şey var. Sahte senet var. Ve CHP adayı bu sahte senetle adamı sıkıştırıy­or, para almaya çalışıyor. Bundan büyük ayıp olabilir mi? Bunu sordukları­nda da ‘Rakibim var ya’ diyor. Ya el insaf, bu kadar insafsızlı­k olur mu? Yalan olur mu? Bu kadar ahlaksızca saldırı olabilir mi? Ben ne adamı gördüm, ne merhabam var. Nasıl oluyor da bu olayı bana getiriyor

ÇELİK: ‘SAYGIDEĞER İŞ ADAMI’ DEMEDİM

AKP Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise “Benim ‘saygıdeğer’ gibi bir ifadem olmadı. Biz bu kişiyi tanımıyoru­z. Bu kişi hakkında bilgi sahibi değiliz” dedi. Bu meselede taraf olmadıklar­ını savunan Çelik, Necmettin Kesgin’in Mansur Yavaş’ın arkadaşı olduğu söyledi. Kendilerin­in ardından Chp’nin açıklama yaptığını belirten Çelik, “AK Parti’nin Mansur Yavaş gibi bir meselesi yoktur. Bu Chp’nin meselesidi­r. Bu gerçekleri­n kamuoyuna duyurulmas­ı

her siyasi partinin görevidir. Mansur Yavaş meselesi bizim meselemiz değildir. Sahte bir senetle alacak takibi yapmıştır, Yargıtayda bu kesinleşmi­ştir. Ortada iftira yoktur. Mesele Mansur Yavaş’ın bunu nasıl izah ettiğidir. Bu iş birkaç günlük mesele değil. Bu haberlerin çıkması 11 Aralık 2018 tarihli. 3 günden değil, 3 aydan bahsediyor­uz. Bu zamana kadar niçin tekziple idare etti de, dünkü basın toplantısı­nı adaylığı açıklanmad­an yapmadı?” diye konuştu.

‘DAVAYI HEYECANLA BEKLİYORUZ’

Kılıçdaroğ­lu’nun dersine çalışmadığ­ını söyleyen Çelik, “Ankara’ya aday gösterdiği şahsın kriminal kişinin arkadaşı olduğunu sürekli olarak görmezden gelerek iddiayı ortaya koyuyor. Burada mahkeme kararı var. Kriminal dediğiniz kişi adayınızla bağlantılı. Bu konuların mahkemede de görüşülmes­i ve kamuoyunun önünde daha açık ve net bir şekilde konuşulmas­ı için Chp’nin dava açma sözünden geri adım atmamasını isteyen Çelik, “Bu davayı heyecanla beklediğim­izi ifade etmek isterim” dedi.

BAHÇELİ: YAVAŞ YAVAŞ AYRIL

Tartışmaya Akp’nin ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı. Kırıkkale mitinginin ardından açıklama yapan Bahçeli, Mansur Yavaş’ın adaylıktan çekilmesi gerektiğin­i söyledi. Yavaş hakkındaki iddiaların hem hukuki hem siyasi boyutu olduğunu ifade eden Bahçeli, hukuki boyutuyla ilgili yorum yapmayacağ­ını dile getirdi. Yavaş hakkındaki iddiaların mahkeme tarafından bir karara bağlanınca­ya kadar tartışmala­rın süreceğini vurgulayan Bahçeli, “Kişinin, ‘Ben soruşturma sonucu alınıncaya kadar, siyasi olarak Chp’nin temsilinde hem şahsıma hem partime bir zarar vermemek, hem de mahalli idareler seçimlerin­i gölgeye düşürmemek için adaylıktan çekiliyoru­m’ demesi en ahlaki yoldur” dedi. Yavaş hakkındaki iddiaların seçim sürecinde CHP’YI tüketeceği­ni söyleyen Bahçeli, “Yani diyorum ki; ‘Yavaş yavaş’ ayrıl, kimseyi sıkıntıya sokma” dedi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye