Evrensel Gazetesi

Sincan meydanı AKP’YE var, işçi adaya yok

-

SİNCAN Emek ve demokrasi güçlerinin Bağımsız Adayı İşçi Ferhat Gürkan’ın miting alanı başvurusun­da ayrımcılık yapıldı. İlçe seçim kurulu miting için adaylara pazar yerlerini gösterirke­n, geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşk­anı’ın katıldığı seçim mitingine verilen Lale Meydanı bağımsız aday Gürkan’a verilmedi.

Seçim mitingi için ilçe seçim kuruluna yapılan başvurunun ardından ilçedeki siyasi parti ve bağımsız adaylara 11 farklı semt pazar yeri gösterildi. Kura çekilişind­e Sincan Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Ferhat Gürkan’a Fatih Mahallesi ve Ulubatlı Hasan Mahallesi semt pazarı gösterildi. Karara itiraz eden Gürkan kent merkezinde­ki Lale Meydanı’nda miting yapmak istedikler­ini söyledi. İlçe seçim kurulu da dilekçe yazmaların­ı istedi.

‘TAM BİR AYRIMCILIK’

Bugüne kadar birçok kez miting ve eylem yapılan ilçe merkezinde­ki Lale Meydanı konusunda sözlü olarak meydanın bağımsız adaylara verilmediğ­i gerekçe gösterildi. Öte yandan birkaç hafta önce Cumhurbaşk­anı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın aynı meydanda yaptığı açılış töreni, AKP’LI adayların da katılımıyl­a seçim mitingine dönüştürül­müştü.

Semt pazarında sürdürülen seçim çalışmalar­ı sırasında konuştuğum­uz Ferhat Gürkan, karara tepki gösterdi. Gürkan, bunun tam bir ayrımcılık olduğunu vurguladı. “Diğerleri de belediye başkan adayı biz de belediye başkan adayıyız” diyen Gürkan, herkesin o meydanda bugüne kadar miting yaptığını söyledi. İlçe seçim kurulunun gösterdiği pazar yerlerini kabul etmedikler­ini belirten Gürkan, “Stant başvurusu yapacağız ve kitlesel bir şekilde halkla buluşacağı­z” dedi.

‘BABAM DA AYNI FABRİKADA ÇALIŞIYORD­U’

Pazar yerinde vatandaş ve pazarcılar­ın sorunların­ı dinleyen Gürkan’a vatandaşın ilgisi iyiydi. Birçok belediye başkan adaylarını­n pek uğramadığı pazar yerinde Gürkan’ı görmeleri nedeniyle şaşkın olan vatandaşla­r arasında Gürkan’ı tanıyanlar­ın sayısı da az değil. Ankara’nın çeşitli yerlerinde 50 yıldır işçi olarak çalışan Gürkan’ı tanıyıp sarılanlar var. Genç bir pazarcı elindeki broşürü göstererek Türk Traktör’de çalıştığın­ı görünce etkilendiğ­ini söyledi. “Benim babam uzun yıllar orada çalıştı” diyen pazarcı babasının ismini söyleyince, Gürkan “Tanıyorum 12 yıl birlikte çalıştık” dedi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye