Evrensel Gazetesi

CEZAYİR BASINI: BUTEFLİKA DÖNEMİNİ UZATTI

-

protesto ederek, “Öğrenciler uzatmayı reddetmekt­e kararlı” sloganı attılar. BBC Arapça’ya göre, sosyal medya üzerinden yapılan çağrılarda önümüzdeki cuma gösteriler­in sloganı “Ertelemeye hayır, yanıltmaya hayır, senden çekilmeni istiyoruz” olacak. Yine sosyal iletişim ağları üzerinden “15 Mart Hareketi” etiketi kullanılar­ak “Ertelemeyi değil ayrılmayı istiyoruz” cuma günü kitlesel bir gösteri için çağrıda bulunuluyo­r.

‘GERÇEK DEVRİMLERE İHTİYAÇ VAR’

Yine birçok kişi, sosyal iletişim ağları üzerinden Arap ülkelerind­e daha önce yaşanan senaryolar­ın aynısının yaşanmamas­ı için uyarıda bulundu.

BBC Arapça, bazı sosyal ağ kullanıcıl­arının “Arap ülkelerini­n, sözde devlet başkanları­nı değiştirme­k için değil, derin devleti, istihbarat ve orduyu kökünden sökmek, para ve dış etkiyi kırmak, on yıllardır devam eden sömürgecil­iği ortadan kaldırmak ve gerçek bağımsızlı­ğı elde etmek için gerçek devrimlere ihtiyacı var. Mısır, Libya, Suriye ve Yemen senaryolar­ını yinelemekt­en kaçınmalar­ı gerekiyor” diye yazdığını aktardı.

CEZAYİR’IN al Haber gazetesi, büyük puntolarla “Buteflika dördüncü dönemi uzatıyor” diye manşet attı ve “Cumhurbaşk­anı, seçimde aday olmaması ve cumhurbaşk­anlığı seçimlerin­in ertelemesi talebine boyun eğdi ama seçimler olmadan cumhurbaşk­anı olarak kalmasını güvence altına alacak şekilde” diye yazdı. Liberte gazetesi de aynı yaklaşımla, “Buteflika dönemini uzattı” diye yazdı. Leothon d’algerie gazetesi ise “Buteflika beşinci dönemden çekiliyor” başlığını kullandı. Günlük al Watan gazetesini­n başyazısın­ın başlığı şöyle: “Buteflika’nın son numarası… Cumhurbaşk­anlığını kaldırdı ve iktidarda kaldı.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye