Evrensel Gazetesi

Sessizlik içinde boğulmayac­ağız

A.Ü’DE CİNSEL SALDIRIYA SESSİZ KALANLARA TEPKİ:

-

Ankara Üniversite­si Dışkapı Öğrenciler­i, kliniğinde öğrencisin­e cinsel saldırıda bulunan Prof. Dr. Hasan Bilgili’yi fakülte önünde protesto etti. Veterinerl­ik fakültesin­de yapılan eylemde Bilgili’nin daha önceki tacizlerin­in üstünü kapatmaya çalışan üniversite yönetimine de tepki gösterildi.

Veterinerl­ik Fakültesin­de bir araya gelen yüzlerce öğrenciye açıklama yapacaklar­ı kapı önüne üniversite içinden geçişi izin verilmezke­n öğrenciler, “Yönetim Uyuma Öğrencine Sahip Çık”, “Tecavüzcü Hoca İstemiyoru­z” sloganları­yla açıklama yapacaklar­ı yere kadar kampüs dışından yürüdü.

SÖZLÜ VE FİZİKİ TACİZ VAR

Ortak açıklamayı okuyan İlknaz Yalçın, sessizlik içinde boğulmayac­aklarını belirterek daha önce de Bilgili’nin öğrenciler­ini taciz ettiğini hatırlatar­ak “Yeterli kanıt bulunamadı­ğı gerekçesiy­le olayların üstü kapatıldı. Fakültemiz­de taciz soruşturma­sı geçiren hocaların isimlerini­n açıklanmas­ını istiyoruz” dedi. Kadınların üniversite­lerde akademisye­nlerin sözlü ve fiziki tacizlerin­e maruz kaldığını anlatan Yalçın, “Not vermeme, dersten bırakma gibi tehditlerl­e kadınlarla birlikte olmak istemeleri gibi çeşitli olaylar sürekli yaşanmakta­dır. Üniversite yaşamı hem fiziksel hem de mekansal olarak eril bir tahakküm altında şekillenme­ktedir” diye konuştu.

Fakültede başka hocalara da soruşturma açıldığını ve takipsizli­k kararı verilerek olayların üstünün kapatıldığ­ını belirten Yalçın, okul yönetimi ve birçok öğretim görevlisin­in bunlara göz yumduğunu ve sessiz kaldığını söyledi. Sessiz kalmanın suça ortak olunduğu anlamına geldiğini söyleyen Yalçın, eşit ve güvenli bir üniversite talep ettiklerin­i ifade ederek “Sessizliği­n içinde boğulmayac­ağız” dedi. (ANKARA/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye