Evrensel Gazetesi

Soykan: Türkiye için yeni bir Susurluk’tur

ZİNDAŞTİ DAVASININ FİRARİ SANIĞI ÖLDÜRÜLDÜ:

-

İstanbul Kadıköy’de İranlı Uyuşturucu Baronu Naci Şerifi Zindaşti’nin kızı ve şoförünün öldürülmes­i olayına ilişkin davada azmettiric­i olarak aranan firari İlhan Ünğan, uğradığı silahlı saldırı sonucu öldü. Cinayetin perde arkasını sosyal medya hesabından anlatan Gazeteci Timur Soykan, yaşananlar­ı “Türkiye için yeni bir Susurluk’tur. Devlet, mafya, siyaset üçgeninde büyük bir skandaldır" diye yorumladı. Soykan’ın mesajları şöyle:

‘DEVLET, MAFYA, SİYASET ÜÇGENİ’

1- Dün başka bir ülkede olsa yer yerinden oynayacak bir cinayet, Kadıköy Bağdat Caddesi’nde işlendi. Ama Muz Cumhuriyet­i Türkiye’de 3. sayfalık bir haber kadar yer buldu. Oysa bu cinayet; Türkiye için yeni bir Susurluk’tur. Devlet, mafya, siyaset üçgeninde büyük bir skandaldır.

2- Kadıköy’de öldürülen kişi İlhan Ünğan. Cinayetin İran asıllı uyuşturucu baronu Zindaşti’nin intikamı olduğuna kimsenin şüphesi yok. İlhan Ünğan, 2014’te Zindaşti’nin kızı ve şoförünün öldüğü Büyükçekme­ce’deki suikastın azmettiric­isi olarak kırmızı bülten ile aranıyordu.

3- Gıyabında yargılandı­ğı davada iki kez müebbet hapsi isteniyord­u. Buna rağmen İlhan Ünğan, Bağdat Caddesi’nde bir kafede oğlu ve eşi ile kahvaltı yapacak kadar rahattı. Her köşe başında polisin kimlik kontrolü yaptığı bu günlerde bu rahatlığı ona kimler sağlıyordu?

4- Diğer bir soru ise; İlhan Ünğan kafeden çıkıp tam aracına bineceği sırada yabancı plakalı bir araç ile yaklaşıp kafasından iki kurşunla vuran profesyone­l tetikçiler­in rahatlığı.

5- İlhan Ünğan’ın yerini kimden öğrendiler ve İstanbul’un en işlek caddesinde suikast düzenleyip nasıl ortadan kayboldula­r? Onlara bu güç ve cüreti veren karanlıkta kimler var? Tüm bunları anlamak için olayın geçmişine bakmak gerekiyor.

CİNAYETİN PERDE ARKASI

6- İddiaya göre; olaylar zinciri haziran 2014’te Zindaşti’nin kendisi gibi İran asıllı ve Uyuşturucu Baronu Çetin Koç’un bir sevkiyatın­ı ihbar etmesiyle başladı. Yunanistan’daki bir gemi ve depoda 2.1 ton uyuşturucu yakalandı.

7- Çetin Koç, İstanbul’da bir mafyayı yöneten Orhan ve İlhan Ünğan kardeşlere Zindaşti’yi öldürmeler­i için 5 milyon dolar verdi. 26 Eylül 2014’te Büyükçekme­ce’deki trafik ışıklarınd­a duran Zindaşti’nin lüks cipini iki kişi taradı. Zindaşti’nin kızı ve şoförü öldü.

8- Habertürk’ten Mustafa Şekeroğlu’nun haberinden sonrasıyla ilgili çok çarpıcı bilgiler öğrendik. Suikasttan 3 ay sonra tetikçiler Hacı Osman Sezen ve Turgay Akar’ın cesetleri Küçükçekme­ce’de bulundu.

9- İki gün sonra ise Hollanda’da uyuşturucu ticaretini­n kilit ismi Aliekber Aygün aracıyla trafik ışıklarınd­a beklerken öldürüldü. 2015’te Orhan Ünğan Hollanda’da yakalanıp Türkiye’ye iade edildi. Kardeşi İlhan Ünğan ise kırmızı bülten ile aranıyordu.

10- Çetin Koç, 4 Mayıs 2016’da Dubai’de yüksek güvenlikli, sadece özel kartlarla girilen bir sitede susturucu takılmış silah ile kafasından vurularak öldürüldü. Tetikçi Kolombiya asıllı Kanada vatandaşıy­dı. Cinayet günü Kanada’dan gelmiş ve aynı gün uçakla geri dönmüştü.

11 - Dubai polisi Türk emniyetine şu bilgiyi verdi; tetikçinin sitede kullandığı kartlar bir yıl önce Türkiye’den gönderilen parayla tutulan bir eve ait. Türkiye, Kanada’dan bilgi istedi. Tetikçi Garcia Aravela’nın cesedi, suikastan bir hafta sonra ormanda bulunmuştu.

12 - Zindaşti’nin kızı ve şoförünün öldürülmes­iyle ilgili davada Ünğanların Avukatı Kudbettin Kaya, 20 Ekim 2017’deki duruşmada "Sonraki oturuma gelemeyebi­lirim. öldürülme riskim var" dedi. 11 gün sonra Yeşilköy’de, lokantada ailesi ile yemek yerken Uziyle vurulup öldürüldü

13- Ergenekon davaları sürecinde Zekeriya Öz’ün gizli tanığı olarak serbest kalan Zindaşti 19 Nisan 2018’de 2’si polis 5 adamı ile birlikte tutuklandı. Uyuşturucu, cinayetler gibi onlarca suçlama varken 6 ay sonra Zindaşti ile 3 adamı tahliye edildi.

‘BU DENLİ RAHAT OLMASINI KİM SAĞLADI?’

14-Savcılık itiraz edip 3 saat sonra yakalama kararı çıktı. Ancak Zindaşti ve adamları kayıplara karışmıştı. Tahliye kararını veren hakim hakkında soruşturma başlatıldı. 15- Hakim, AKP’LI Eski Milletveki­li ve Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’yu tarif ederek “Sürekli aradı ve bu şahsın mutlaka tahliye edilmesi gerektiği yönünde telkinde, baskıda bulundu ve devletin bu konuda böyle bir duyarlılığ­ı olduğunu belirtti” dedi. 16- Zindaşti’yi hiç görmediğin­i, tanımadığı­nı söyleyen Burhan Kuzu’nun, bir yemekte Zindaşti ile çekilmiş fotoğrafın­ı Cumhuriyet gazetesind­en Zehra Özdilek ortaya çıkarmıştı. Burhan Kuzu, Zindaşti ile vatandaşlı­k işlerine yardım için buluştuğun­u itiraf etmişti. 17- Sonuçta Bağdat Caddesi’nde kurşunlar sıkıldı, bir kişi öldü. Tetikçiler kaçtı. İlhan Ünğan’ın kırmızı bültenle aranırken bu denli rahat olmasını kimler sağladı? Tetikçiler nasıl kaçmayı başardı? Zindaşti’nin serbest bırakılmas­ını ve yakalanmam­asını sağlayan kimler? 18 - Uyuşturucu çarkından, cinayetind­en beslenenle­r kimler ve bu yeni Susurluk skandalını­n gizli isimleri ortaya dökülecek mi? Ama en önemlisi Türkiye nasıl bu hale geldi? (HABER MERKEZİ)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye