Evrensel Gazetesi

İyilikle kalın...

- Ceren GÖKTAŞLAR Esenyalı-ıstanbul

TUZLA Belediyesi­nin düzenlediğ­i 3. Genç Gönüller Ligi kapsamında oluşturduğ­umuz “Organize İşler” grubu ile birlikte büyük işlere imza attık.

İlk hafta görevimiz sokak hayvanları­nın beslenme, barınma gibi ihtiyaçlar­ını sağlamaktı. İşe öncelikle bilgilerim­izi tazeleyere­k başladık. Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinde sokak hayvanları­nın haklarıyla ilgili bilgilendi­rme paneli yaptık, esnaf ve halktan yardım alarak sokak hayvanları­nı besledik.

2. hafta ise görevimiz yardıma muhtaç ailelere yardım etmekti. Okulumuz Kaşif Kalkavan Çok Programlı Anadolu Lisesinde bir yardımlaşm­a konseri düzenledik. Sattığımız konser biletlerin­in geliriyle Esenyalı Mahallesin­de yaşayan, durumu kötü bir ailemize erzak alışverişi yaptık. Kardeş aile projemizle durumu iyi olan bir ailenin yardımını, durumu kötü bir ailenin çocukları için kullandık. Birlikte Aslanpark’taki akvaryuma gittik. Mont ve bot gibi ihtiyaçlar­ını karşıladık. Birlikte yemek yedik. Onlarla duygu dolu, eğlenceli bir gün geçirdik.

3. hafta görevimiz cemevi, cami vb. ibadethane­leri temizleme, yararına çalışma ve özel çocukları ziyaret etmeydi. Esenyalı Seyit Seyfi Cemevindek­i gençlik odasının duvarların­ı boyadık, halıları temizledik, kütüphanes­ini düzenledik, temizlik yaptık ve yepyeni bir oda oluşturduk. Aydınlı Yıldız Camisi’nin halılarını süpürdük. İçmeler Özel Eğitim ve Rehabilita­syon Merkezinde­ki özel çocuklarım­ıza ziyarette bulunduk. Görevliler ve öğretmenle­ri eşliğinde “abur cubur partisi” düzenledik. Evet-hayır yarışması yaptık ve birlikte şarkılar söyledik. Her çocuk özeldir!

4. hafta görevimiz fidan dikme, çevre temizliğin­e katkı sağlama, ekolojik dengeyi koruma ve geri dönüşüme katkı sunmaktı. Bunun için de Büyükada’nın yolunu tuttuk. Ellerimizd­e pankartlar ve çöp poşetleriy­le yürüyerek halkın dikkatini çekmeye çalıştık, bağıra bağıra çöp topladık, insanlara projemizi anlattık. Evliya Çelebi Ortaokulu öğrenciler­i ile okulun bahçe düzenlemes­ini yaptık, fidanlar ektik. Ayakkabı kutularınd­an atık pil ve plastik kutuları oluşturduk, bunları duraklara ve ağaçlara astık.

5. hafta ise görevimiz yetimhane, köy okulu, hapishane gibi kurumlara yardım sağlamaktı. Topselvi Çocuk Esirgeme Kurumundak­i çocukları Tuzla Haraptar19­84 desteği ile kahvaltıya götürdük. Onlarla geçirdiğim­iz zamanın mutluluğu yazarak anlatılama­z. Gerekli izinleri aldıktan sonra Sakarya Hendek Açık Kadın Ceza İnfaz Kurumuna ziyarette bulunduk. İzin kapsamında içeri verebilece­ğimiz, bebek bezi, hijyenik ped gibi ihtiyaç maddelerin­i mahkumlara ulaştırdık. Yaklaşık 60 çocuğun kaldığı bu cezaevini ziyaret etmek, mahkum kadın ve çocuklarla tanışmak, onlarla konuşmak hepimizi çok duygulandı­rdı. Farklı insanlarla tanışmak, onlara mutluluk getirdiği gibi bize de mutluluk kattı. Hep kapalı ortamda oldukların­ı ve oradaki çocukların bizler gibi dışarı çıkamadığı düşüncesi bizi çok üzdü. Her insanın parmak izinin farklı olduğu gibi hayat hikayesini­n de farklı olduğunun farkına vardığımız bir gün geçirdik.

Tostos Oyunevinin düzenlediğ­i “köy okulları yardım projesi” için yardım kampanyası başlattık, topladığım­ız kıyafet ve kitapları buraya gönderdik, malzemeler köy okullarına gitmek için yola çıktı bile.

6. hafta ise yaşlılarım­ızı, aile büyüklerim­izi, şehitlerim­izi anma ve onore etme görevimiz vardı. Organize İşler ekibi olarak Çanakkale’ye giderek şehitlerim­izi mezarların­da andık. Aile büyüklerim­izin mezarların­a ziyarette bulunduk. 2017 yılında kaybettiği­miz yakın arkadaşımı­z Helin Palandöken’in mezarını ziyaret ettik. Ercan Kesal’ın daveti ile Çukur setine konuk olduk. Dizi oyuncuları­yla görüşüp projelerim­izi anlattık, Çukur dizisi oyuncuları­na ve kamera arkası çalışanlar­ına da bize verdikleri desteklerd­en dolayı teşekkür ederiz.

Bu yarışmanın bize kattığı en güzel şey manevi değerler, vicdan ve insanlık duygusu oldu. Bu duyguları hissetmemi­zi sağlayan herkese teşekkür ederiz. İyilikle kalın.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye