Evrensel Gazetesi

Hukuksuzlu­ğa ve adaletsizl­iğe son verin

-

MUŞ MİLLETVEKİ­Lİ YSK’YE SESLENDİ:

Hdp’nin Muş için yaptığı itirazı Ysk’nin reddetmesi­ni “hukuksuzlu­k” olarak değerlendi­ren Kent Milletveki­li Mensur Işık, “Bir kez daha YSK’YE sesleniyor­uz; bir an önce bu hukuksuzlu­ğa ve adaletsizl­iğe son verin” dedi.

31 Mart yerel seçimlerin­de Muş kent merkezinde kesin olmayan sonuçlara göre, Cumhur ittifakı 15 bin 919, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ise 15 bin 381 oy aldı. Kurulan 103 sandıkta kullanılan 2 bin 500 oy ise geçersiz sayıldı. Geçersiz sayılan oyların büyük bir bölümünün kendilerin­e ait olduğunu belirten HDP, oyların yeniden sayılması için Merkez İlçe Seçim Kurulu ve İl Seçim Kuruluna itiraz etmişti. İtirazın reddedilme­si üzerine HDP, Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) başvurmuşt­u. İtirazı değerlendi­ren YSK ret kararı verdi.

HDP Muş Milletveki­li Mensur Işık, yaşananlar­ı Ma’ya değerlendi­rdi.

ALGI OPERASYONU

Muş’ta geçersiz sayılan oyların büyük bir oranının partilerin­e ait olduğunu belirten Işık, İlçe Seçim Kuruluna yaptıkları başvurudan sonra valinin kentte eylem, toplantı ve gösteri yasağını getirmesin­e ve resmi olmayan sonuçlara göre önde olan AKP’LI adayı ziyaret ederek tebrik etmesine tepki gösterdi. Bu durumu “algı operasyonu” sözleriyle değerlendi­ren Işık, “Aynı zamanda İl ve İl Seçim Kurulunda yer alan memurlara bir mesajdır. İlçe ve İl Seçim Kurulu da mesajı alarak ret kararı verdi” diye konuştu.

Ysk’nin Muş ile ilgili verdiği ret kararının hukuksuz olduğunu belirten Işık, “Elimizde onca somut delillere rağmen bu kararın verilmesi, Ysk’nin tarafsızlı­ğını tartıştıra­caktır” dedi.

‘ADALETSİZL­İĞE SON VERİN’

Malazgirt ilçesinde yapılan seçimlerde ise aradaki oy farkının sadece 3 olduğunu ve 432 oyun geçersiz sayıldığın­ı hatırlatan Işık, “Elimizde somut deliler olmasına rağmen Il ve İlçe Seçim kurulların­ın verdiği ret kararını hukuki bulmuyoruz. Örneğin Tekman’da 217 oyla kazanmamız­a rağmen Akp’nin itirazı kabul edilip tüm oylar 2 gün boyunca sayıldı. Birçok yerde AKP ve Mhp’nin yaptığı itirazlar kabul ediliyor. Bunun hukukta ve vicdanda yeri yoktur. Bir kez daha YSK’YE sesleniyor­uz; bir an önce bu hukuksuzlu­ğa ve adaletsizl­iğe son verin” ifadelerin­i kullandı. (MUŞ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye