Evrensel Gazetesi

İstanbullu­nun iradesini tanıyın

- Birkan BULUT / Derya KAYA Ankara

AKp’nin İstanbul’da yeniden sayım itirazları­yla seçim sürecini uzatmasına ve muhalefett­en gelen itirazları­n seçim kurulları tarafından reddedilme­sine tepkiler sürüyor. Usulsüzlük açıklamala­rı en son Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın “örgütlü bazı eylemler”suçlamalar­ına kadar vardı. CHP, İYİ Parti, ÖDP, HDP ve EMEP, İstanbul’da yeniden sayımın meşru olmadığını, asıl usulsüzlüğ­ün sonuçların iktidar tarafından hazmedilem­emesi olduğunu vurguladı. Muhalefet partileri iktidara seçim sonuçların­ı tanıma çağrısında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yaptığı ziyarette ikili ortak açıklama yaptı. Kılıçdaroğ­lu, “YSK kararların­ı hukuk güvenliği içinde almak, kanunlara ve içtihatlar­ına uymak zorundadır. Seçimler yapıldı, itirazlar oldu. Oyların yeniden sayılmasın­a yönelik itirazımız olmadı. Hukuk içinde olursa, yasalar bu kuralı eğer hayata geçirebili­rse hiç bir sorunumuz yok zaten. Yasa ne diyor, delil ve gerekçe göstermesi lazım. Gerekçesi ve delili olmayan itirazlar inceleneme­z diyor. Dediler ki; 38 ilçede yeniden sayım yapacağız. ‘Bir gariplik var’ diyerek oyların yeniden sayılmasın­ı istiyor. Ysk’nin de yasalara kanunlara uyması lazım hakimin tarafsızlı­ğı ve bağımsızlı­ğı önemlidir” dedi.

Islak imzalı tutanaklar­da Akp’lilerin, hakimlerin, Mhp’lilerin imzası olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğ­lu, tutanaklar­da neden AKP’LI ve Mhp’lilerin şerh düşmediğin­i sordu. İ

‘KENAN EVREN’İ BİR FERSAH İLERİ TAŞIDI’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de iktidarın “Biz kazanamıyo­rsak

sandığın bir manası yoktur” dediğini söyledi. Akşener, “Bugün 15 bin oyu yetersiz bulan bir Sayın Erdoğan, Kenan Evren’i bir fersah ileriye taşımış bir Erdoğan’la karşı karşıyayız. Erdoğan’a bir çağrım daha var; teşkilatla­rınız, arkadaşlar­ınız bedel ödeme

korkusuyla çok heyecanlı görünüyor. Lütfen onlara gem vurun. YSK hakimlerin­e sesleniyor­um; torunların­ızın ve çocukların­ızın yüzüne bakabilir durumda olun. İmamoğlu’nun 15 bin oyunu beğenmemek kimsenin hakkı da haddi de değildir” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye