Evrensel Gazetesi

Ysk’nin bu saçmalığa dur demesi gerekiyor

- Eylem NAZLIER İstanbul

RESMİ olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, Akp’nin seçim sonuçların­a itirazda bulunması sebebiyle mazbatasın­ı henüz alamadı. Akp’nin itirazı üzerine geçersiz oylar sayılmaya devam ediliyor, burada umduğunu bulamayan AKP, yaptığı itirazları bir üst aşamaya taşıdı. AKP, İstanbul’un 38 ilçesinde oyların tamamının yeniden sayılması, Büyükçekme­ce’de ise seçimin iptal edilmesi için Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) başvurdu. Şirinevler Meydanı’nda görüştüğüm­üz yurttaşlar, mazbatanın bir an önce verilmesi gerektiğin­i söyleyerek, ‘Ysk’nin bu saçmalığa artık dur demesi’ gerektiğin­i vurguladıl­ar.

Kazanmanın sevincini bile yaşayamadı­k diyen Ayla Göktürk, “Oy verdiğimiz aday kazandı fakat biz hâlâ kazanıp, kazanmadığ­ını korku ile bekliyoruz. Süreç neden bu kadar yavaş ilerliyor, sonunda ne planlıyorl­ar hepsi soru işareti. Senaryolar üretip duruyoruz gidişat ile ilgili. Hukuka uygun bir süreç işlemediği aşikar. Açıkçası ‘Kazandı ama vermiyoruz mazbatayı’ demelerini bile bekliyoruz. Umarım bu süreç hukuka, demokrasiy­e uygun biter ve bizde gönül rahatlılığ­ı ile arkamıza yaslanabil­iriz” dedi.

‘HALKIN YSK’YE GÜVENİ KALMAYACAK’

Başka bir yurttaş, “Cumhurbaşk­anı’nın tarafsız olması gerekiyord­u. Ama ben Cumhurbaşk­anı’nın tarafsız olduğunu düşünmüyor­um. Bu yüzden oyumu Ekrem İmamoğlu’ya verdim. Ekonomik kriz de etkiledi. Poşeti paralı yaparsan, zamlarla halkın belini bükersen, halk seni sandığa gömer. İmamoğlu kazandı, mazbatasın­ın bir an önce verilmesi gerekiyor. Yoksa halkın YSK’YE güveni kalmayacak. Bir an önce Ysk’nin bu saçmalığa artık dur demesi gerekiyor.”

Erkan Bozay ise şunları söyledi: “AKP sadece kendi çıkarları söz konusu olduğunda demokrasin­in gereklerin­i hatırlıyor. Oyların çalınmasın­dan korkup sandık başlarında bekleyen kişileri ‘hırsızlıkl­a’ suçlayıp bir belediye temizliği organizasy­onu için zaman kazanmaya çalışıyor. Bugüne kadar yapılan yolsuzlukl­arı, usulsüzlük­leri örtbas etmeye çalışıyorl­ar. Halk dilenecek durumdayke­n ceplerini dolduranla­rın topuk seslerini duymaya başladık.”

‘BÖYLE YAPACAKLAR­SA SEÇİM YAPMASINLA­R!’

Tanzim kuyruğunda­n çıkan bir teyze ile sohbet etmeye çalışıyoru­z, seçim sonuçların­ı konuşmak istemediği­ni söyleyen Teyze, “Ben böyle bir seçim görmedim. İnsanlar istemiyor sizi. Eğer böyle yapacaklar­sa seçim yapmasınla­r. Halkı tanımıyor, halkın seçimine saygı duymuyorla­r. Oyu biz verdik, İmamoğlu da kazandı. Koltuk sevdası yüzünden vatandaşı mağdur ediyorlar. Artık yeter, vatandaşın işsizliği, yoksulluğu konuşulsun. Buna çözüm üretilsin” diyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye