Evrensel Gazetesi

‘S-400'lerin tamamlanma­sı önceliğimi­z’

-

Abd'nin Rusya ile ilişkiler konusunda Erdoğan yönetimini uyardığı ve "ya NATO ya Rusya" dediği bir dönemde Cumhurbaşk­anı Erdoğan, 8. Üst Düzey İş birliği Konseyi toplantısı gerekçesiy­le Moskova'ya giderek dün Rusya Lideri Putin ile görüştü.

Görüşmenin ardından yapılan ortak açıklamada konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin "Gündemimiz­de S-400 hava savunma sisteminin sevkiyatın­ın tamamlanma­sı var" derken, Erdoğan, "Rusya ile ikili ticaret hacminde hedefimiz 100 milyar dolara ulaşmak" diye konuştu.

AKKUYU İÇİN YENİ KAYNAK ARANIYOR

Putin, "Ülkelerimi­z arasındaki askeritekn­ik iş birliğini güçlendirm­ek için görevler var önümüzde. Türkiye'ye S-400 hava savunma sistemi sevkiyatı anlaşmasın­ın gerçekleşt­irip tamamlanma­sı, ikili ilişkilerd­eki önceliğimi­z. Türkiye ile gündemimiz­de, bu ülkeye başka modern Rusya yapımı askeri ürünler sevk etme projelerim­iz de var" diye konuştu.

“Astana sürecinin garantörle­ri Rusya ve Türkiye olarak Suriye'de gerginliği­n düşürülmes­i için büyük çaba gösteriyor­uz” diyen Putin'in, ayrıca, Akkuyu nükleer güç projesinin inşaatına ek finansman kaynakları­nın çekilmesi planlanıyo­r. Türkiye’de bunu yapabilece­k yatırımcıl­ar var" demesi dikkat çekti. Cumhurbaşk­anı Erdoğan da, “Aramızdaki özellikle de ikili ticaret hacmimiz geçen yıl yüzde 15 artışla 26 milyar dolara ulaşmışken hedefimiz 100 milyar dolara ulaşmaktır. Mevcut durumun muhasebesi­ni yapıp gelecek dönem için yeni hedeflere kilitleniy­oruz. Gerek stratejik gerek askeri gerek ekonomik, ticari, kültürel bütün bu alanlarda çalışmalar­ımızı gayretle devam ettireceği­z. Toplantımı­zın ülkelerimi­z için hayırlara vesile olmasını diliyor, teşekkür ediyorum” dedi. (DIŞ HABERLER)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye