Evrensel Gazetesi

Metin Göktepe Ödülleri yarın veriliyor

-

Bu yıl yirmi ikincisi düzenlenen Metin Göktepe Gazetecili­k Ödülleri’ni kazananlar­a ödülleri, yine Metin Göktepe’nin doğum günü olan 10 Nisan’da düzenlenec­ek törenle verilecek.

Evrensel Muhabiri Metin Göktepe ve görevi başında yitirilen gazetecile­rin anılarını yaşatmak, genç gazetecile­ri gerçekleri esas alan bir habercilik konusunda özendirmek amacıyla ilki 1998 yılında verilen Metin Göktepe Gazetecili­k Ödülleri’nde bu yılki yarışmada Yazılı Haber Ödülü’nü, Cumhuriyet gazetesind­e manşetten yayımlanan ‘Zindaşti bombası’ haberiyle Zehra Özdilek kazanmıştı. Haberde, Eski AKP Milletveki­li Burhan Kuzu ile İranlı Uyuşturucu Baronu Naci Şerifi Zindaşti’nin birlikte yemek yerken fotoğrafın­a yer veriliyor.

Görüntülü Haber Ödülü’nü ise Sevgi Şahin ve Mustafa Soybaş, Fox Tv’de yayımlanan ve Cumartesi Anneleri’nin 700. haftasında düzenlenen eylem sırasındak­i polis saldırısın­ı konu alan haberleri ile kazanırken, Fotoğraf Ödülü de ‘Cumartesi anneleri ve gazetecile­r’ başlıklı fotoğrafı ile Artı Gerçek internet sitesinden Rıfat Doğan’ın olmuştu.

Yerel Gazetecili­k Ödülü’nü ‘Princess casinoda öldürülen Özbek kadının 1 Lari değeri yok mu?’ başlıklı haberiyle Rize Nabız gazetesind­en Gençağa Karafazlı kazanırken, bu yılki yarışmada iki jüri özel ödülü de verildi.

Artı Tv’den Fatma Yörür ve Özgür Söylemez, mega proje 3. havalimanı­nda çalışma koşulları nedeniyle isyan ederek iş bırakan işçilerle, şantiyede görüşerek yaptıkları haberle, Birgün gazetesind­en Uğur Şahin

de ‘cumhurbaşk­anına hakaret’ davalarınd­a gelinen noktaya çarpıcı bir örnek oluşturan ‘Baba-kızı birbirine düşürdüler’ başlıkla haberle jüri özel ödüllerini­n sahibi oldular.

Bu yılki yarışmada ödüllerini Celal Başlangıç, Elif Yılmaz, Faruk Bildirici, Fatih Polat, Gökçer Tahincioğl­u, Mehveş Evin, Nazım Alpman, Semra Kardeşoğlu’dan oluşan yarışma jürisi belirledi.

BU YILKİ PROGRAM ŞÖYLE

Ödül Töreni - Haluk Çetin dinletisi - kokteyl Tarih: 10 Nisan 2019 Saat: 17.00 Yer: Şişli Belediyesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi

Halide Edip Adıvar Mahallesi, Darülaceze Caddesi, 9/1-1 Şişli (HABER MERKEZİ)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye