Evrensel Gazetesi

Anneden ikinci hayat

-

İzmir’de geçen yıl kasım ayında lösemi hastalığın­ın nadir görülen türlerinde­n olan Juvenil Myelomonos­itik Lösemi (JMML) teşhisi konulan 4 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı için aranan uygun ilik bulunamadı. Öykü’nün annesi Eylem Şen Yazıcı, kızına ikinci kez hayat verecek. Uygun donör bulunamadı­ğı için yarı uyumlu olan anne Eylem Şen Yazıcı’dan nakil yapılacak. Yazıcı Ailesi, hastalığın tekrar etmesi ihtimaline karşı, Öykü için 10/10 uyumlu donör arayışını sürdürüyor.

NAKİL YARIN YAPILACAK

İzmir’de yaşayan Eylem Şen Yazıcı ile Çağdaş Yazıcı’nın kızı Öykü Arin Yazıcı’ya geçen yılın kasım ayında löseminin nadir görülen türlerinde­n biri olan JMML tanısı konuldu. Tanı konuldukta­n sonra Yazıcı Ailesi, Öykü Arin’e uygun ilik bulunması için hem yurt içinde hem de yurt dışında kampanya başlattı. Birçok ünlü ismin de destek verdiği kampanya sayesinde, binlerce kişi kök hücre bağışında bulundu. Ancak Öykü için uygun donör bulunamadı. Antalya’daki özel hastanede tedavi gören Öykü Arin’e, annesi Eylem Şen Yazıcı’dan yarı uyumlu nakil yapılmasın­a karar verildi. Tedavi nedeniyle Öykü Arin’in saçları kısacık kesildi. Eylem ve Çağdaş çifti de saçlarını kestirdi. Anneden yarı uyumlu nakil, yarın yapılacak.

KAMPANYA SÜRECEK

Naklin başarılı olması umuluyor fakat başarılı olmama olasılığı da var. Bu nedenle kampanya aynı şekilde devam edecek. Bundan sonraki aşamada yarı uyumlu nakil başarısız olduğu takdirde ya da JMML tekrar ettiği takdirde Öykü Arin’in yeniden nakil olması gerekecek. Bu nedenle 10/10 uyumlu donör arayışı sürecek. Yapılan açıklamada Anne Eylem Şen ve Öykü Arin’e Umut Ol Gönüllüler­i, “Öykü Arin’e ve Tüm Lösemili Çocuklara Umut Ol, Kök Hücre Bağışı Hayat Kurtarır” kampanyası­na desteğin devamını istedi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye