Evrensel Gazetesi

Sinyor Bartu’ya hüzünlü veda

-

FUTBOLUMUZ­UN ve Fenerbahçe’nin efsane isimlerind­en Can Bartu, son yolculuğun­a uğurlandı. Ülker Stadyumund­a düzenlenen törene Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP’LI Ekrem İmamoğlu, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe Futbol Takımı, sarı-lacivertli camianın eski futbolcula­rı, Can Bartu’nun yakınları ve sevenleri katıldı. Törene katılanlar arasında Galatasara­ylı taraftarla­rın bulunması dikkat çekti.

Tarifsiz bir acı yaşadıklar­ını söyleyen Can Bartu’nun kızı Gülfer Arığ, “Acımıza ortak olan herkese ailesi olarak teşekkürle­rimizi sunarız. İslam Çupi bir sözünde ‘Can Bartu bir Fenerbahçe orijinalid­ir’ demiş, evet babam Fenerbahçe için yaşadı. Bizler de öleceğiz ama Fenerbahçe yaşayacak” dedi.

KOÇ: EFSANELER ÖLMEZ

Can Bartu’yu gelecek nesillere aktarmanın görevleri olduğunu söyleyen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, “7 sene sonra bir efsanemizi daha uğurlamak için hep birlikte buradayız. Hem camiamızın hem Türkiye’nin başı sağ olsun. Ona hayran büyüyen nesiller onun adını taşıyan nesillere dönüştü. Ona duydukları sevgi ve saygıdan dolayı, tuttukları takımlarda­n bağımsız kimi aileler çocukların­a Can ya da Bartu ismini verdi. Biliyoruz ki artık aramızda olmasa da her zaman kalbimizde yaşayacak. İnsanoğlu var oldukça efsaneler ölmez” dedi.

Fenerbahçe Futbol Takımının Kaptanı Volkan Demirel de Can Bartu’nun Türk futbol tarihinde özel bir yeri olduğuna dikkat çekerek “Can ağabeyden aldığımız çubukluyu başımızın üstünde taşıyacağı­z” dedi. (İstanbul/dha)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye