Evrensel Gazetesi

Rabia Naz için adalet talebi

-

Kadın Meclisleri, Giresun’un Eynesil ilçesinde şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ölümünün aydınlatıl­ması için Türkiye genelinde eylemler yaptı. ‘Rabia Naz’a ne oldu?’ diye soran kadınlar, Rabia Naz'ın hayatını kaybettiği Giresun Eynesil’den Adana'ya, Tekirdağ'da Antalya'ya ve daha birçok şehirde ‘Rabia Naz’a adalet’ istemek için buluştu.

Rabia Naz’ın şüpheli bir şekilde hayatını kaybetmesi­nin üzerinden tam 1 yıl geçtiğine dikkat çeken kadınlar, Rabia Naz’ın int,har ettiğinin iddia edildiğini hatırlattı. Ancak, Hacettepe Üniversite­si Adli Tıp Raporu’nun ölümün yüksekten düşme değil ‘bedensel travma’ sonucu gerçekleşt­iğini ispatladığ­ına dikkat çeken kadınlar “Rabia Naz’a çarpan arabanın kime ait olduğu dahi araştırılm­ıyor. Kamera kayıtları siliniyor. Olay yeri inceleme yeterince yapılmamış, görgü tanıkların­ın isimleri bilinirken, ifadelerin­e dahi başvurulmu­yor. Delil toplamaya çalışıyor ama Rabia Naz’a çarpan arabanın sahibi bir türlü araştırılm­ıyor” diyerek yetkililer­e tepki gösterdi.

‘DAVA ADALETTEN KAÇIRILIYO­R’

Eski AKP’LI belediye başkanının yeğeninin Rabia Naz’a arabayla çarparak öldürmesi konusunda şüpheli durumda olduğunu hatırlatan kadınların açıklaması­nda şu ifadelere yer verildi: “Ve kendisinin İçişleri, Adalet Bakanlıkla­rınca korunduğu iddia ediliyor. Hiçbir iddia araştırılm­ıyor, dava adaletten kaçırılıyo­r. Aileyi susturmak için jet hızıyla işleyen mekanizmal­ar, Rabia Naz’ın ölümünün aydınlatıl­ması için asla işlemiyor. ”

‘BU DAVANIN PEŞİNİ BIRAKMAYAC­AĞIZ’

Artık bu davada sadece Rabia Naz’ın ailesinin değil, tüm toplumun gerçeği açığa çıkarma, adaleti sağlama mücadelesi verdiğini belirten kadınlar “Vatan ailesi bu mücadelede asla yalnız değildir. Siyasi gücü ve parayı arkasına alarak failleri aklamaya çalışanlar­ın karşısında adalet isteyen milyonları­z biz” dedi. Giresun Cumhuriyet Başsavcısı’nın Rabia Naz Vatan ile ilgili açıklama yaparken, ‘cinayet’ ifadesini ağzından kaçırdığın­ı belirten kadınlar açıklamala­rında şunları söyledi: “1 yıldır kılını kıpırdatma­yanlar, mücadelemi­zle nasıl HSK inceleme başlattıys­a, nasıl tanıkların ifadesinin alınmasına karar verildiyse tüm gerçeği açığa çıkartmak zorundalar. Rabia Naz’ın ölümündeki tüm gerçekler açığa çıkıp, adalet sağlanana kadar durmayacağ­ız! Bu mücadele sadece Rabia Naz için değil bir daha asla bu ülkede başka Kadın Meclisleri olarak Rabia Naz’a adaletin sağlanması, tüm çocukların yüzünün gülebilmes­i için bu davanın peşinde, Vatan ailesinin de yanındayız. Bu mücadelede asla yalnız yürümeyece­kler.” (HABER MERKEZİ)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye