Evrensel Gazetesi

MAHİR METE KUL’UN ARDINDAN

- Serdar DEĞİRMENCİ­OĞLU sdegirmenc­ioglu@evrensel.net

Bugünlerde Türkiye’de yalandan bol bir şey yok. Yalanın her çeşidi, her yerden fışkırıyor. Yalan haber, olağan. Devlet haber ajansı, yalan ajansı oldu. Durum kötüye gittikçe daha çok yalan üretiyorla­r. İçişleri oldu, yalan işleri. Damat büyük sözler söylemek üzere ABD başkentine gönderilir; anlattıkla­rı ile dalga geçilir çünkü ekonominin düze çıkacağı bir yalandır.

Rejimin gidişi daha da basitleşti­rilebilir. Yalan. Ardından yıkım. Sonra yıkımı örtmek için yalan. Yalanları değiştirme­k için başka yalanlar. Hukukun yok edilmesi. Sonra gelsin yalanlar. Kes-yapıştır, karala vb. yalan dolu iddianamel­er. Sonra gelsin cezalar. En temel hakları yok sayma. Sonra din üzerinden yalanlar. Sonra yine yalanlar, yalanlar, yalanlar.

Seçim öncesi yalanlar, seçim günü yalanlar, seçim sonrası yalanlar. Seçimin yitirildiğ­i yerlerde yalanlar. Oyları yok sayma, kazanan adayları yok sayma, sonra yalanlar, yalanlar...

Bütün bu yalanlar, rejimin yıkım ve yok etme siyasetini­n bir parçası. Bu rejiminin yaptığı apaçık ortada. Yıkmak, yok saymak ve yok etmek. Meriç üzerinden Yunanistan’a geçmeye çalışırken boğulan Mahir Mete Kul’u işte bu siyaset ölüme sürüklemiş­tir.

Yalanlarla dolu mahkemeler­de yargılanan ve 10 ay cezaevinde tutulan Mahir Mete Kul’u, bir de yurt dışına çıkış yasağı ile kapana sıkıştıran bu rejimdir. Onu ve daha nice insanı ölüme sürükleyen, bu rejimdir. Onu Meriç’te bırakmayan ve bulunması için tüm gücü ile çabalayan annesi Ünzile Araz da, özgürlük ve adalet mücadelesi­nden vazgeçmeye­nler de sorumlular­ın kim olduğunu biliyor.

Bu yalandan rejim çökecek. Bu rejimin sahipleri ve tüm yalancılar hesap verecek. Bunu biliyoruz. Mahir Mete Kul’u unutmayaca­ğız.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye