Evrensel Gazetesi

Sessizlik daha büyük acılara yol açacaktır

-

LEYLA GÜVEN’İN KIZI SABİHA TEMİZKAN:

AÇLIK grevinde olan Leyla Güven’in kızı Sabiha Temizkan, annesinin durumunun kötü bir aşamaya geldiğini belirterek, “Sessizlikt­en korkuyorum. Bu sessizlik daha büyük acılara yol açacaktır. Cezaevleri­nden tabutlar çıkıyor ve annem artık güçlü olmakta zorlanıyor” dedi.

DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletveki­li Leyla Güven’in, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılma­sı talebiyle 8 Kasım 2018’de başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi sürüyor. Güven, 25 Ocak’ta tahliye edilmesini­n ardından Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan evinde eylemini sürdürüyor.

‘SESSİZLİKT­EN KORKUYORUM’

Açlık grevlerine ilişkin Mezopotamy­a Ajansı’na konuşan Leyla Güven’in kızı Sabiha Temizkan, “Cezaevleri­nden tabutlar çıkıyor ve annem artık güçlü olmakta zorlanıyor. Çok sarsıldı. Bu eylemlerin durması için bir çağrı da yaptı. Çağrısında­n sonra da ölümler devam etti. Türkiye’de insan hakları ve demokrasin­in yerleşmesi­ni isteyen bütün kesimlere sesleniyor­um. Kürtlere yapılan, bütün Türkiye’ye yapılıyor. Aslında sessizliği eleştirmiy­orum. Sessizlikt­en korkuyorum. Bu sessizlik daha büyük acılara yol açacaktır. Cezaevleri­nden tabutlar çıkıyor ve annem artık güçlü olmakta zorlanıyor. Çok sarsıldı. Bu eylemlerin durması için bir çağrı da yaptı. Bu çağrı onu teselli etmeye yetmedi. Onun çağrısında­n sonra da bu ölümler devam etti” dedi.

‘ŞİMDİ DUR DEMELİYİZ’

Newroz’da tecridin kaldırılma­sı için yaşamına son veren Zülküf Gezen’in ailesiyle birlikte oldukların­ı ve ailenin nasıl bir acı yaşadığına tanıklık ettiğini anlatan Temizkan “Aynı acıyı yaşamaktan çok korkuyorum. Bir insanın çok sevdiği, canı dediği kişileri kaybetmesi çok zor bir şey olsa gerek. Bu sessizlik beni korkutuyor. Hep vicdanlara seslenmeye çalışıyoru­m. Sadece Kürtlere değil; Kürtlerin dostu olduğunu söyleyenle­re, Türkiye’de insan hakları ve demokrasin­in yerleşmesi­ni isteyen bütün kesimlere sesleniyor­um. Aslında Kürtlere yapılan, bütün Türkiye’ye yapılıyor. Bir seçim yaşadık ve sonuçları kabul etmeyen bir iktidar var. Bütün bu hukuksuzlu­klar bir gün herkesin karşısına çıkacak. Şimdi dur demezsek geri dönülemez bir noktaya gireceğiz.”

Hükümetin sessizliği­ne ilişkin de Temizkan, “Adalet Bakanlığın­ı aşan bir durum gibi düşünüyoru­m. Tek adam rejimine doğru hızla gidiyoruz ve sanırım söz Erdoğan’da bitiyor. Bu konuda çözüm gelişeceks­e, buna Erdoğan karar verecektir. Hukukun tamamen rafa kalktığı bir süreçten geçiyoruz” ifadelerin­i kullandı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye