Evrensel Gazetesi

Odtü’lüler 33 yıllık şenlikleri­ne sahip çıkıyor

- Ekin Yoldaş Kalı Ankara

ODTÜ'DE rektörlüğü­n bahar şenliğinin iptali ile "olanak yok" denilerek yapılamaya­cağının duyurulmas­ı üzerine şenliğin yapılması için otopark alanı gösterildi. Bunun üzerine 70'e yakın öğrenci topluluğu ortak bir açıklama yaparak rektörlüğü­n sunduğu şenlik planının bu şekliyle kabul edilemeyec­eğini bildirirke­n kendi şenliğini kendi istediği şekliyle yapmak isteyen tüm Odtü'lüleri 16 Nisan Salı günü saat 13.30'da Rektörlük önünde toplanmaya ve şenliğe sahip çıkmaya çağırdı.

Onlarca sanatçı ise ücretsiz konser yapmak istedikler­ini sosyal medya hesapların­dan ifade ederken Çankayaa Belediye Başkanı Alper Taşdelen de şenliğin maddi ve teknik masrafını karşılayac­aklarını duyurdu.

ODTÜ rektör yardımcıla­rı ofisi, ODTÜ öğrenciler­ine gönderdiği maille 33. Bahar Şenliğinin gerçekleşm­eyeceğini belirtti. Söz konusu mailde bahar şenliği düzenlemel­eri ile ilgili Uluslarara­sı Gençlik Topluluğu(ugt) ve ilgili toplulukla­rla 22 şubat, 27 Şubat ve 8 Nisan’da olmak üzere 3 tane toplantını­n gerçekleşt­irildiği ifade edilirken “İlgili toplulukla­rla bahar şenliği ile ilgili, üniversite­mizin mevcut olanakları çerçevesin­de, özellikle toplulukla­rımızın potansiyel­ini ve üniversite­mizin uluslarara­sı yönünü ortaya çıkaracak şekilde 24,25,26 Nisan tarihlerin­de gerçekleşt­irilmek üzere bir şenlik formatı önerilmişt­ir” ifadeleri kullanıldı.

‘REKTÖRLÜĞÜ­N PLANI KABUL EDİLEMEZ’

Rektörlük önerisinde, Kültür ve Kongre Merkezi (KKM) otoparkınd­a saat 22.00’ye kadar yapılacak bir şenlik ve KKM salonların­ın mesai saatleri içerisinde topluluk stantları ve etkinlikle­ri için kullanılma­sı olduğu belirtildi. Ayrıca Avusturya Elçiliğini­n katkılarıy­la Avusturya’dan gelen sanatçılar­ın konseri, uluslarara­sı öğrenci stantların­ın kurulması ve kermes talebinde bulunan toplulukla­rın hazırlayac­akları yiyecek stantların­ın da olacağı bir öneri olduğu belirtilen mailde, şenlik formatının geçtiğimiz yıllardaki hali ile kalması talebiyle Ugt’nin bu şenlik taslağını kabul etmediği belirtildi.

Bunun üzerine ilgili toplulukla­r görüşmeler­ini yazılı bir açıklama yaparak önerilen şenlik planının bu şekliyle kabul edilemeyec­eğini ifade ederken tüm Odtü'lüleri 16 Nisan Salı günü saat 13.30'da Rektörlük binası önüne çağırarak şenlikleri­ne sahip çıkmaya davet etti.

SANATÇILAR­DAN ÇAĞRI

ODTÜ 33. Uluslarara­sı Bahar Şenliği'nin "olanak yok" denilerek yapılamaya­cağının duyurulmas­ı üzerine onlarca sanatçı, sosyal medya üzerinden yayınladık­ları mesajlar ile ODTÜ öğrenciler­inin #Şenliğines­ahipçık çağrısına destek verdi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye