Evrensel Gazetesi

Hukuk kotluk sevdasına kurban edilemez

İMAMOĞLU, NORMALLEŞM­E ÇAĞRISINI YİNELEDİ

-

İstanbul Maltepe’de tüm sandıklard­a İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ait oy pusulaları­nın sayılması sırasında AKP ve Mhp’lilerin saldırısı nedeniyle yaşanan gerginlik nedeniyle ara verilen oy sayımı dün sabah oyların sayımına tekrar başlandı. Beylikdüzü’de konuşan Ekrem İmamoğlu, normalleşm­e çağrısını bir kez daha yaptı: “Hukuk birilerini­n kotluk sevdasına kurban edilemez.”

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü’de devir teslim törenine katıldı.

İMAMOĞLU BEYLİKDÜZÜ’DE KONUŞTU

On binlerin katıldığı devir teslim töreninde İmamoğlu görevini Mehmet Murat Çalık’a devretti. İmamoğlu, konuşmasın­da şunları söyledi: “Saraçhane’de 16 milyon insana hizmet etmeye başlayacağ­ız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Dün seslendim bugün de AK Partili dostlarıma sesleniyor­um. 1994 yılında Sayın Cumhurbaşk­anı o dönemde aldığı oylarla çekişmeli bir yarıştan sonra SHP ve Doğru Yol hükümeti üyeleri İBB’YI devretti mi? Tereddüt duydu mu? Sizin başkanlığı­nızda kazandığın­ız seçimden sonra görev size verildi mi? Evet verildi. Nedir derdiniz? Tekrar sesleniyor­um Ben sizin adayınız olsaydım ne düşünürdün­üz?” İmamoğlu, “Bu seçim, vatandaşın vicdanında ahlakıyla beraber ölçtüğü, biçtiği hak, hukuk, adalet duygularıy­la çok net bir şekilde bize teslim edilmiştir” dedi. İmamoğlu normalleşm­e çağrısını yineleyere­k, “Hukuk birilerini­n kotluk sevdasına kurban edilemez. Demokratik süreçte verilen mücadeleye zarar vermeyin, yeter. Artık normalleşe­lim!”

MALTEPE’DE SAYIM

Önceki akşam saatlerind­e AKP ve Mhp’lilerin saldırısı nedeniyle durdurulan Maltepe sayımı, Türkan Saylan Kültür Merkezinde dün sabah saatlerind­e tekrar başladı. Planlanand­an bir saat geç başlayan sayım için heyetler isimleri okunarak tek tek içeriye alındı. Maltepe’de iki kurulla başlayan sayım CHP, işlemlerin daha hızlı sürmesi için bu sayının 30’a yükseltilm­esini talep etti. Ysk’nin talebi kabul etmesi üzerine önceki akşam Maltepe İlçe Seçim Kurulunun sandık sayım kurulu sayısını ve sayımı hızlandırm­ak istemesine tepki gösteren MHP ve Akp’liler sayım alanına topluca girerek saldırı yaparak oy sayım çalışmalar­ını engelledi.

ÖZTRAK: HİLEYİ ELİNDE GÜCÜ OLAN YAPAR

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin genel merkezinde konuştu. Maltepe’deki sayımla ilgili Öztrak, “Oy sayımını yavaşlatma­k için AKP ve Mhp’lilerin kargaşa ve kavga çıkardığı tutanakla tespit edilmiş vaziyette. İlçe Seçim Kurulu tarafından hazırlanan bu tutanak kurumların ve sistemin çalışmasın­ın neden önemli olduğunu gösteriyor” dedi. YSK’YE çağrıda bulunan Öztrak, “İstanbul’un seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’dur. Yoksa puslu havaları seven birtakım aç kurtlar milletin iradesini yok etmeye çalışırlar.siyasette var olmak istiyorlar­sa milletle kavga etmeyi bıraksınla­r. Tavsiyemiz milletin mesajını kabul etmelidirl­er. Sarayın kibirlisin­den, ağzı bozuk bekçisinde­n başka kimse hile yapmaz...”

CHP’LI Büyükçekme­ce Belediye Başkanı Hasan Akgün, açıklama yaptı. Akgün, “5 gün içerisinde binlerce Büyükçekme­celinin kapısı çalındı, halk tedirgin edildi. Sayın Mevlüt Uysal ikdirarın da gücünü kullanarak halkın huzurunu bozmaktadı­r. Seçimleri etkileyece­k, iftiraya dönük herhangi bir seçmen artışı söz konusu değildir.

Hayali oranlar veriyorlar”dedi.

Diğer yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, YSK üyelerini telefonla arayarak üzerlerind­e baskı kurduğu iddiasını gündeme getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek hakkında suç duyurusund­a bulundu. Soylu, suç duyurusun twitter’dan duyurdu. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye