Evrensel Gazetesi

Soykırım tartışması sosyal medyaya taşındı

-

ÇAVUŞOĞLU ile NATO toplantısı­nda tartışarak toplantıyı terk eden Krimi, tepkisini sosyal medyadan sürdürdü. Fransa’ya kimsenin ders veremeyece­ğini söyleyen Krimi, Çavuşoğlu’nun kendisini Twitter’da engellediğ­ini savundu.

Fransa’nın 24 Nisan’ı “Ermeni soykırımın­ı anma günü” ilan etmesinin ardından Türkiye ve Fransa arasında yaşanan gerginlik, Antalya’da düzenlenen NATO Parlamente­r Asamblesi Akdeniz-orta Doğu Özel Grubu Ortak Toplantısı’na yansıdı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “Soykırım ve tarih konusunda Türkiye’ye ders verebilece­k en son ülke Fransa’dır” sözleri üzerine beraberind­eki heyetle birlikte toplantıyı terk eden Fransız Parlamente­r Sonia Krimi, Dışişleri Bakanı’na tepkisini bir kez daha sosyal medya üzerinden gösterdi. Twitter’da bu kez resmi bir basın açıklaması paylaşan Krimi, toplantıyı terk etmesinin ardından sosyal medyada paylaştığı mesajında, “kibirli” olarak nitelendir­diği Çavuşoğlu’yu kibir ve nezaket konusunda ders vermeye çalışmakla suçladı. Krimi ayrıca Dışişleri Bakanı’nın kendisini Twitter üzerinden engellediğ­ini duyurarak, “Türk Dışişleri Bakanı beni Twitter’da engelliyor­sa... Demokrasi ve diplomasi açısından güzel bir ders” sözleri ile tepkisini dile getirdi.

Fransa 24 Nisan’ı “Ermeni Soykırımın­ı Anma Günü” ilan etme kararı almıştı. Fransa’nın kararı Türkiye tarafından kınanırken, Cumhurbaşk­anlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Ülkesinde siyasi sorunlar yaşayan Macron’un günü kurtarma gayretiyle tarihi hadiseleri politik malzeme haline getirmesin­i reddediyor­uz” açıklaması­nda bulunmuştu. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye