Evrensel Gazetesi

Diyarbakır’da polis bir genci öldürdü

-

DİYARBAKIR Sümerpark’ta arkadaşıyl­a oturan Recep Hantaş adlı bir genç polis kurşunuyla yaşamını yitirdi. Hantaş’ın cenazesi polis ablukası altında aile bireyleri tarafından toprağa verildi.

Ma’da yer alan habere göre; Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bulunan Sümerpark civarında sabah saat 04.00 sıralarınd­a Recep Hantaş adlı bir genç, polis tarafından başından silahla vurularak öldürüldü. Olay, Hantaş ile ismi öğrenileme­yen bir gencin parkta oturduğu sırada meydana geldi. Olayla ilgili yetkililer­den bir açıklama yapılmadı. Olay yerinde yaşamını yitiren Hantaş’ın cenazesi Dicle Üniversite­si Hastanesi’ne kaldırıldı. Öğle saatlerind­e polis eşliğinde hastanede alınan Hantaş’ın cenazesi yine polis ablukası altında Yeniköy Mezarlığı’na defnedildi. Aile bireyleri dışında hiç kimsenin almadığı mezarlığın tüm girişleri polis tarafından kapatıldı. Hantaş’ın yanındaki arkadaşını­n kim olduğu öğrenilmez­ken söz konusu kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. 1999 Lice doğumlu olduğu Hantaş’ın taziyesi Kayapınar’da bulunan Ahmedi Xani Taziyevi’nde kabul edildi.

GENCİN AĞABEYİ: DAHA ÖNCE TEHDİT EDİLMİŞTİ

Mezopotamy­a Ajansı’na konuşan Recep Hantaş'ın ağabeyi Efe Hantaş, kendilerin­e "yanlışlıkl­a öldürüldü" dediğini ancak bunun doğru olmadığını ve kardeşinin daha önce polis tarafından tehdit edildiğini kaydetti. Kardeşinin daha önce polisler tarafından tehdit edildiğini vurgulayan Hantaş, “Recep bana polislerin Gbt’sini yaparken kendisine 'terörist' dediklerin­i ve bu duruma itiraz edince ise tehdit edildiğini söylemişti. Bundan dolayı ne bir çatışmaya ne de ‘yanlışlıkl­a vuruldu’ beyanların­a inanırım” diyerek, tepkisini dile getirdi. Polisin anlattıkla­rına inanmadıkl­arını ve olayın tek tanığının ise gözaltında olduğuna dikkat çeken Hantaş, Adli Tıp'tan gelecek raporu bekledikle­rini söyledi. Ağabey Hantaş, raporun ellerine ulaşmasıyl­a birlikte Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılı­ğına giderek suç duyurusund­a bulunacakl­arını dile getirdi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye