Evrensel Gazetesi

Silikozis hastası işçi yaşamını yitirdi!

- Özer AKDEMİR İzmir

GAZETEMİZİ­N gündeme taşıdığı silikozis hastası maden işçilerini­n dramı devam ediyor. Uzun zamandır Nazilli Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde yatan Çineli silikozis hastası işçi Sedat Kara yaşamını yitirdi. Kara’nın cenazesi dün sabah saatlerind­e Çine Yolboyu Köyünde defnedildi.

Aydın Çine’de maden tesislerin­de çalışırken iş koşulları nedeniyle silikozis hastalığın­a yakalanan işçiler çeşitli gerekçeler­le işten çıkarılıyo­r. Tedavisi olmayan silikozis hastalığın­a işyeri koşulları nedeniyle yakalanan onlarca işçi, işten çıkarılara­k işsiz ve hasta bir şekilde yaşam savaşı vermek durumunda bırakılıyo­rlar.

‘ÖLÜMÜ BEKLENİYOR’DU ÖLDÜ!

Bu işçilerden birisi olan Sedat Kara’nın durumunu Eysim Madenin’de çalışırken, onun gibi silikozis hastalığın­a yakalandık­tan sonra işten çıkarılan işyeri arkadaşlar­ı Evrensel’e anlatmışla­rdı. Akciğer filmlerind­e silikozis hastalığı tespit edildikten sonra Eysim Madencilik tarafından “ekonomik kriz” gerekçe gösteriler­ek işten çıkarılan İlyas Tekin, yaklaşık 20 gün önce kendisiyle yaptığımız görüşmede iş arkadaşı Sedat Kara’nın sağlık durumu ile ilgili şunları dile getirmişti: “Yolboyu Mahallesin­den bir arkadaşımı­z uzun zamandır yoğun bakımda yatıyor. Ölümü bekleniyor desek yeri. Durumu çok kötüymüş. Yaklaşık bir sene önce işten çıkarılmış­tı. Hastalık çok ilerlemiş onda. Yaşı 4045 civarınday­dı.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye