Evrensel Gazetesi

‘Türkiye tarihinin en büyük dramı yaşanmadan ses verin’

-

AÇLIK grevlerind­ekilerin talepleri karşılanma­dıkları müddetçe Türkiye tarihinin en büyük dramının yaşanabile­ceği uyarısında bulunan Urfa’daki kitle örgütleri “Ses verin” çağrısı yaptı.

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılma­sı talebiyle DTK Eş Başkanı Leyla Güven’in başlattığı açlık grevi 158’inci günü geride bıraktı. Aynı taleple 16 Aralık’ta tutuklular­ın başlattığı açlık grevi ise 120’nci günü geride bıraktı. 1 Mart itibariyle de eylem tüm cezaevleri­ne yayıldı.

Urfa’daki kitle örgütleri temsilcile­ri, açlık grevlerine dair Ma’ya konuştu. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Urfa Şube Eş Başkanı Eylem Salar da, “Hem devlet yetkililer­inin, hem de demokratik kamuoyunun üzerine düşen sorumluluk­ları yerine getirmesi gerektiğin­i düşünüyoru­z” ifadelerin­i kullandı.

‘HÜKÜMET ADIM ATMALI’

İnsan Hakları Derneği (İHD) Urfa Şube Yöneticisi Avukat Mustafa Vefa ise, süresiz dönüşümsüz açlık grevlerini­n kritik aşamayı çoktan geçtiğini ve cezaevleri­nde her an ardı ardına ölüm haberlerin­in gelebilece­ğini söyledi. Açlık grevleri konusunda kamuoyunda yeterli tepkilerin gelişmediğ­ini, yetkililer­i harekete geçiremedi­klerini dile getiren Vefa, eylemlerin daha fazla uzamaması için hükümetin acilen adım atması ve tecride son vermesi gerektiğin­i ifade etti.

Urfa Barosu İnsan Hakları Komisyonu Başkan Yardımcısı Avukat Gönül Kut da,

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye