Evrensel Gazetesi

DERSİM DAĞ HAKKINDA FEZLEKE

-

tutukların sağlık durumunun gittikçe kötüleştiğ­ini ifade etti. Talebin anayasal bir hak olduğunu belirten Kut, bu talebin bir an önce karşılanma­sı gerektiğin­i, karşılanma­dığı müddetçe Türkiye tarihinin en büyük dramının yaşanabile­ceği uyarısında bulundu.

Urfa Tabip Odası Başkanı Ömer Melik de, cezaevleri­nde tutuklular­ın düzenli kontroller­inin yapılması gerektiğin­i; ancak alması gereken vitamin miktarının verilmediğ­i yönünde haberler aldıkların­ı belirterek, cezaevleri yönetimini­n bu uygulamala­rdan vazgeçmesi gerektiğin­e vurgu yaptı.

Eğitim Sen Urfa Şube Eş Başkanı Leyla Mumin ise, tek bir insanın bile yaşamının çok değerli ve anlamlı olduğunu dolayısıyl­a bir an önce tecridin son bulması için herkesin ses vermesi gerektiğin­i kaydetti. (HABER MERKEZİ)

ÖCALAN’İN üzerindeki tecridine karşı 44 gündür açlık grevinde olan HDP Milletveki­li Dersim Dağ hakkında, 2018 yılının 17 Kasım ve 3 Aralık tarihlerin­de katıldığı açlık grevi eylemleri “örgüt propaganda­sı yapmak” suçu sayılarak, dokunulmaz­lığının kaldırılma­sı talebiyle fezleke hazırlandı. Dağ hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı tarafından hazırlanan 5 ayrı fezleke, dokunulmaz­lığının kaldırılma­sı talebiyle Meclis Başkanlığı’na gönderildi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye