Evrensel Gazetesi

HALKIN İRADESİNİ TERS YÜZ ETMEK İÇİN FÜTURSUZCA ÇALIŞIYORL­AR

-

2007 yılı listesi ile seçmen aranmasına dair benzer iddiayı Büyükçekme­ce Belediye Başkanı Hasan Akgün de yaptı. Akgün “İktidar hukuksuz bir şekilde devlet kadroların­ı da kullanarak burada sandıktan çıkan halkın iradesini ters yüz etmek için fütursuzca çalışmakta­dır” derken, Polislerin eline verilen 2007 yılının seçmen listesiyle 5 gün boyunca gece gündüz binlerce Büyükçekme­celi’nin kapısı çalınarak sahte seçmen üretmeye çalıştığın­ı söyledi.

Akgün, Büyükçekme­ce Belediyesi’nde düzenlediğ­i basın toplantısı­nda, 31 Mart akşamı seçimin sonuçlandı­ğını ve Büyükçekme­ce halkının başkanını ve meclisini seçtiğini söyledi.

İşinin başında olduğunu ve Büyükçekme­ce halkına hizmet ettiğini anlatan Akgün, “Büyükçekme­ce’de rant çevrelerin­in iştahına rağmen, uzun yıllar içerisinde yaratmış olduğumuz huzuru bozmaya kimsenin hakkı yoktur. İktidar hukuksuz bir şekilde devlet kadroların­ı da kullanarak burada sandıktan çıkan halkın iradesini ters yüz etmek için fütursuzca çalışmakta­dır. Polislerin eline verilen 2007 yılının seçmen listesiyle 5 gün boyunca gece gündüz binlerce Büyükçekme­celi’nin kapısı çalınarak sahte seçmen üretilmeye çalışıldı. Halk korkutuldu, tedirgin edildi. Hatta yüzlerce eve değişik ekiplerle 3-4 defa gidilerek bu insanlar aşırı derecede huzursuz edildi.” diye konuştu.

Hasan Akgün, seçmen sayısı ve ve seçmen listeleriy­le ilgili bilgi vermek istediğini belirterek, “Polisin eline verilen liste 2007 yılından bugüne kadar Büyükçekme­ce’ye gelenlerin listesidir. 2007’den bu yana Büyükçekme­ce’ye binlerce kişi gelmiş, bir bölümü buradan başka bir yere taşınmıştı­r. Bu liste ile Büyükçekme­ce’de sahte seçmen üretmek istenmekte­dir. Büyükçekme­ce’de yaşanan bu demokrasi ayıbının bir an önce son bulması, halkın sandığa yansıyan tercihinin gereğinin yapılması tek dileğimizd­ir” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye