Evrensel Gazetesi

Fransız Milletveki­li ve Çavuşoğlu gerginliği sürüyor

-

DIŞİŞLERİ Bakanı Çavuşoğlu ile Fransız parlamente­r Sonia Krimi arasında yaşanan Ermeni soykırımı gerginliği­nde salonu terk eden parlamente­r Joelle Garriaud-maylam, “Onurdan uzak ve diplomatik olmayan ifadelerle Fransa’ya hakaret etmesi çok kötü” açıklaması­nda bulundu.

Antalya’daki NATO toplantısı­nda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Fransız parlamente­r Sonia Krimi arasında yaşanan “Ermeni soykırımı” gerginliği­nde salonu terk eden diğer parlamente­r Joelle Garriaud-maylam sosyal medya hesabından olayla ilgili açıklama yaptı.

Toplantıyı terk ettiklerin­i hatırlatan Garriaud-maylam, “TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun NATO parlamente­r semineri açılışında onurdan uzak ve diplomatik olmayan ifadelerle Fransa’ya hakaret etmesi çok kötü” dedi.

Fransız parlamente­r ve Çavuşoğlu arasında yaşanan gerginliği­n üzerine TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Bunların daha çok siyasi değil, belki psikolojik arka planları araştırılm­alıdır. Birçok Fransız parlamente­r varken aslen Fransız olmayan bir Fransız parlamente­rin bu itirazını farklı bir psikolojik halle izah edilmesi gerektiğin­i düşünüyoru­m” demişti.

Sosyal medyaya taşınan söz konusu polemikle ilgili Fransız parlamente­r Philippe Folliot ise, “TBMM Başkanı Şentop’un meslektaşı­m Krimi’nin kökenine dair saldırgan açıklamala­rı ile sarsıldım” yorumunu yaptı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye