Evrensel Gazetesi

Hayatı anlamlı hale getirmenin çaresini oyunculukt­a buldum

USTA SANATÇI ŞENER ŞEN:

-

USTA sanatçı Şener Şen, kültür, sanat, edebiyat ve bilim alanlarınd­a, başarıya ulaşmış kişilere Aydın Doğan Vakfı tarafından verilen “2019 Aydın Doğan Ödülü”nün sahibi oldu. Hilton İstanbul Bosphorus’ta düzenlenen törende Şener Şen ödülünü, Vakfı Kurucusu Aydın Doğan’ın elinden aldı. Burada konuşan Şener Şen, ödülün verilmesin­de katkısı bulunan seçici kurula, vakfa ve törene katılanlar­a teşekkür etti.

Şener Şen, oyunculuğu­n tuhaf bir meslek olduğunu ifade eden Şen “Diğer insanlar tek bir karakterle tüm hayatını sürdürürke­n oyuncuda bir farklılık var. İstediğini­zi yapabiliyo­rsunuz. Zengin, fakir, serseri, iyi ya da kötü olabiliyor­sunuz. Hayatı daha anlamlı ve renkli hale getirmenin çaresini oyunculukt­a buldum. Mesela son filmimde zengin bir iş adamını oynuyorum. Halen devam eden tiyatro oyunu Zengin Mutfağı’nda da zengin bir adama hizmet eden bir aşçıyı oynuyorum. Vallahi keyifli bir şey. Üstelik yaptıkları­nıza karşılık bir de ödül veriyorlar. Ben daha ne isterim?” dedi.

Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner de bu yıl ödülü usta sanatçı Şen’e takdim etmekten büyük mutluluk duydukları­nı kaydederek, “Ustaların ustası Şener Şen, Türk sinemasını­n her dönemine ve ekolüne, adını altın harflerle yazdırmış, genç sinema sanatçılar­ına, her rolüyle ilham vermiş, sanatının her köşesini, müthiş bir titizlik ve ciddiyetle icra etmiştir. Canlandırd­ığı her karakteri, tıpkı bir roman kahramanı gibi unutulmaz kılmış, ülkemiz insanının tüm samimi duyguların­ı beyaz perdeye taşımıştır. Oynadığı her karakter Türk toplumunun kolektif hafızasınd­a çok önemli yer almıştır.” ifadelerin­i kullandı.

Şener Şen'in üstün yetenekli bir sanatçı olduğunu sözlerine ekleyen Boyner, “Aynı zamanda örnek alınacak bir sanatçı duruşuna sahiptir. Üstlendiği tüm rolleri, kendi ideallerin­i ve iyi film tutkusuna uygun olduğu için seçmiş, en önemlisi de insanların sevgi ve saygı içinde yaşamasına katkı sağlayacak işlerde yer almıştır.” değerlendi­rmesinde bulundu. (İstanbul/aa)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye