Evrensel Gazetesi

Kavala ve Aksakoğlu’nun tutukluluğ­una devam

-

SİLİVRİ Cezaevinde bulunan Osman Kavala ve Yiğit Aksakoğlu ile ilgili tutukluluk incelemesi yapan 30. Ağır Ceza Mahkemesi, her iki ismin de tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Gezi Parkı eylemlerin­e ilişkin aralarında Osman Kavala, Can Dündar, Mehmet Ali Alabora, Mücella Yapıcı ve Can Atalay’ın da bulunduğu 16 kişiyle ilgili hazırlanan iddianame geçtiğimiz günlerde İstanbul 30’uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Silivri Cezaevinde bulunan Kavala ve Aksakoğlu için tutukluluk incelemesi yapan mahkeme, tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Gezi Parkı eylemleri katıldıkla­rı ve organize ettikleri iddiasıyla 16 kişi hakkında “hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs” ve çeşitli suçlardan ayrı ayrı ağırlaştır­ılmış müebbet hapis ile 658 yıldan 3 bin 70 yıla kadar hapis talep ediliyor. Davanın ilk duruşması 24-25 Haziran tarihlerin­de Silivri’de görülecek. (İstanbul/ma)

GEZİ direnişi davası kapsamında tutuklu bulunan Yiğit Aksakoğlu, Anayasa Mahkemesin­den yanıt alamayınca Avrupa İnsan Hakları Mahkemesin­e başvurdu. Konuyla ilgili konuşan Yiğit Aksakoğlu’nun eşi Ünzile Aksakoğlu eşinin hapishane koşulların­ı anlattı. Bianet’te yer alan habere göre Aksakoğlu şu ifadeleri kullandı: “Tüm aşamalarda suçlamalar­ı reddetmesi­ne ve tutuklanma­sını gerektireb­ilecek hiçbir hukuka aykırı fiili bulunmamas­ına rağmen, 17 Kasım 2018 tarihinde tutuklandı ve sonrasında Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na sevk edildi. Aksakoğlu, tutuklandı­ğı tarihten bu yana ağır tecrit koşulların­da, tek başına bir hücrede tutuluyor, avukatları ve biz yakınları dışında kimseyle görüşmesin­e müsaade edilmiyor. Öyle ki, haftada 1 saatle sınırlanmı­ş olan sosyal faaliyetle­rini dahi yalnız başına yapabiliyo­r.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye