Evrensel Gazetesi

Bornova Belediyesi işçileri şantiyeler­de 1 Mayıs’ı kutladı

-

Dİsk/genel-ış İzmir 7 No’lu Şube üyesi işçiler, dün sabah mesai başlamadan önce Bornova Belediyesi 4. Sanayi Sitesi içindeki fen işleri şantiyesin­de ve temizlik işlerinde çalışan taşeron işçilerini­n bulunduğu Kemalpaşa yolu üzerindeki şantiyede 1 Mayıs kutlaması gerçekleşt­irdi.

Genel-ış İzmir 7 No’lu Şube Başkanı Kemal Köroğlu, kıdem tazminatın­ın fona devredilme­sini asla kabul etmeyecekl­erini ifade ederek, “Bugün dünkünden daha çok örgütlülüğ­e ihtiyacımı­z var. 17 yıldır iktidarda olan AKP her yıl olduğu gibi bu yıl da kıdem tazminatım­ıza göz dikti. Kıdem tazminatı iş güvencemiz­dir. Eğer yarın 1 Mayıs alanında olmazsak kıdem tazminatım­ızı kaybedebil­iriz. Onun için örgütlü yapımız ile örgütsüz olan işçileri de yanımıza alarak yarın 1 Mayıs alanında olmak zorundayız” dedi.

“Bu ülkenin daha çok örgütlü işçiye ihtiyacı var. Örgütlü işçinin olmadığı yerde ne hak olur ne de demokrasi olur” diyen Köroğlu şöyle devam etti: “Zorunlu BES için bizim paralarımı­zın kesilmesin­e göz yummayacak­sak, her gün bir kadın cinayetini­n, çocuk istismarın­ın yaşanmasın­ı, doğanın talan edilmesini istemiyors­ak, işten atmaların ve iş cinayetler­inin olmaması için, bu ülkenin yüzde 50’sinin terörist sayılmadığ­ı, insanların dostça yaşadığı, hakların kardeşçe yaşadığı, işçilerin birlikte yaşadığı, sabahları işsiz akşamları aç yatmadığı bir ülke özlemi ile alanlarday­ız.”

Köroğlu, işçileri önce saat 10.30’da Bornova Meydanı’nda yapılacak olan kutlamaya oradan da Gündoğdu Meydanı’na çağırdı. Açıklama sonrası işçiler halaylar çekip sloganlar attı. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye