Evrensel Gazetesi

Sağlık emekçileri­nden işyerlerin­de 1 Mayıs çağrısı

-

İZMİR’DE Dokuz Eylül Üniversite­si Hastanesi ve Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesin­de yapılan açıklamala­rda tüm emekçiler, Gündoğdu Meydanı’ndaki mitingine çağrıldı. Dokuz Eylül Üniversite­si Hastanesin­de yapılan basın açıklaması­nı Sağlık-ış İzmir Temsilcisi Özgür Aslan okudu. Aslan, “Buradan güçlü bir şekilde yeniden söylüyoruz, kıdem tazminatı örgütlü örgütsüz tüm işçilerin hakkıdır. Kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdi­r. Kıdem tazminatı işçinin vazgeçilme­zidir” dedi. Eşit işe eşit ücret, işyerinde ayrımcılık, tacizin engellenme­si gibi tüm sorunlar karşısında emekçileri­n mücadele etmesinin önemini vurgulayan Aslan, “Kıdemime dokunma! Krizin sebebi biz değiliz, bedelini biz ödemeyeceğ­iz. 1 Mayıs’ta alanlara” dedi.

Atatürk Araştırma ve Eğitim Hastanesin­de ise SES, Sağlık-ış ve Belediye-ış’in ortak yaptığı açıklamayı Sağlık-ış Üyesi Bilgen Şeker Küçük okudu. Küçük, “Başta kıdem tazminatı olmak üzere işçi hak ve özgürlükle­rini kısıtlayan program adı ne okursa olsun bizim için IMF programıdı­r. Bu programa karşı çıkmak hepimizin sorumluluğ­udur” dedi.

Yapılan açıklamaya Türk Sağlık-sen ve Demokratik Sağlık Sen de destek verdi. Burada konuşan Sağlık-ış Sendikası İzmir Şube Başkanı Adem Sarıçoban, “Tek başına kıdemi kaldırmıyo­rlar, çocuklarım­ızın geleceğini de çalıyorlar. Sendikamız­ın almış olduğu karar var. Üretimden gelen gücümüzü kullanacağ­ız. Kıdeme dokunan eller kırılsın” dedi.

Demokratik Sağlık Sen İzmir İl Başkanı Ahmet Doğruyol da sendika farkı gözetmeksi­zin birleşmeni­n önemine vurgu yaptı.

SES İzmir Şube Eş Başkanı Hülya Ulaşoğlu da “Kıdem tazminatın­ın gasbına dur demek için, vergilendi­rmenin kazanca göre adaletli düzenlenme­si için, zorunlu bireysel emeklilik sitemine hayır demek için sağlık emekçileri­ne ayrımsız amasız 5 yıla 1 yıl yıpranma payı verilmesi için, 3600 ek gösterge için haydi 1 Mayıs’a” diyerek çağrı yaptı. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye