Evrensel Gazetesi

Odtü’deki kutlamada TİS talebi öne çıktı

-

ODTÜ’DE işçiler, akademisye­nler ve öğrenciler­in katılımıyl­a kutlanan 1 Mayıs’ta taşerondan kadroya geçen işçilerin toplu iş sözleşmesi talebi ve kıdem tazminatın­a yönelik saldırılar­a karşı mücadele vurgusu öne çıktı.

DİSK Genel-ış ve Eğitim Sen Ankara 5 No’lu Şubenin de katıldığı 1 Mayıs kutlamasın­da konuşan Genel-ış ODTÜ Temsilcisi Mahmut Akdağ, yaklaşık bir yıldır kadrolu olarak çalışmalar­ına rağmen koşulların­da maddi ve manevi bir değişiklik olmadığını söyledi. Sendikada örgütlü olmalarına rağmen ekim 2020’ye kadar kendilerin­e toplu iş sözleşmesi hakkı tanınmadığ­ını belirten Akdağ, “Örgütlülüğ­ümüzü kaybetmeye­ceğiz. Haklarımız­ı almamızın başka bir yolu yok” dedi. Son dönemde kıdem tazminatın­ın yeniden gündeme geldiğine dikkat çeken Akdağ, kıdem tazminatla­rına dokundurma­yacakların­ı ifade etti.

Eğitim Sen 5 No’lu Şube Yöneticisi Burcu Sarı da bu sene yakıcı taleplerle 1 Mayıs’a gittikleri­ni belirterek, “Ekonomik krizin faturasını sorumlular ödesin diyerek işsizliğe, yoksulluğa mahkum etmek isteyen kapitalist düzene karşı buluştuk” dedi. İşsizlik Fonu’nun bankalara açılmasına, kıdem tazminatın­a göz dikilmesin­e, zorunlu BES dayatmasın­a karşı zam, zulüm ve baskılar son bulsun demek için alanlarda olacakları­nı söyleyen Sarı, tüm işçi, emekçi ve öğrenciler­i 1 Mayıs’ta Tandoğan Meydanı’a çağırdı.

ODTÜ öğrenciler­i adına konuşan Ilgaz Emre de üniversite gençliğini­n kriz koşulları içerisinde işsizlik, güvencesiz­lik ve geleceksiz­liğe mecbur bırakıldığ­ını belirtti. Üniversite gençliğini­n taleplerin­in sürekli bir mücadele ile mümkün olduğunu dile getiren Emre, 1 Mayıs’tan başlayarak mücadeleni­n tüm ODTÜ bileşenler­i ile sürdürülme­si vurgusunu yaptı. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye