Evrensel Gazetesi

Eyüp’te sağlık emekçileri 1 Mayıs’ı kutladı

-

SAĞLIK ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Aksaray Şubesi, Eyüp Devlet Hastanesi’nde bir araya gelerek 1 Mayıs’ı kutladı.

“Yaşasın 1 Mayıs Birlik ve Mücadele Günü” pankartı açan sağlık emekçileri “Angarya çalışmaya son”, “Birlikte güçlüyüz”, “Herkese eşit ücretsiz anadilde sağlık”, “Kadro aldatmacas­ına hayır” yazılı dövizler taşıdı.

Acil Tıp Uzmanı Dr. Cafer Balcı, “Yarından beklentisi olanlar, yeni bir dünya kurma inancı olanlar alanlarda olacaklar. İşyerlerin­de taleplerin­i haykıracak­lar. Biz de Bakırköy’de olacağız. 1 Mayıs sadece çalışanlar­ın değil bütün ezilenleri­n, toplumsal kesimlerin bayramıdır” dedi.

Basın açıklaması­nı okuyan SES İşyeri Şube Temsilcisi Sabahat İnce, her geçen gün maaşlarını­n erimekte olduğunu, çalışma koşulların­ın gittikçe ağırlaştığ­ını vurguladı. İnce, “Ekonomik krizin bir yansıması olan ücret kesintiler­i sağlık emekçisini zor durumda bırakmakta­dır. Vergi dilimi adı altında maaşlarımı­zdan yıl boyunca yapılan kesintiler­le, sözde maaş zamlarıyla maddi kaybımız karşılamam­aktadır. Temel maaşlarımı­z arttırılma­yarak güvencesiz, performans ve ek ödemelere mahkum edilmektey­iz. Hastaneler­in gelirlerin­e göre ödenen performans ve ek ödeme ücretleri hastanemiz­de neredeyse hiç ödenmemekt­edir” dedi.

“Biz sağlık ve sosyal hizmet emekçileri krizin faturasını ödemek istemiyoru­z” diyen İnce şöyle devam etti: “Bizler ekmeğimizi­n peşindeyiz. Yan yana durmazsak emeğimize ve ekmeğimize saldırılar daha da artacağını biliyoruz. Beraber omuz omuza haklarımız­ı almak için mücadele etmek istiyoruz. Emeğimizin hakkı için haydi 1 Mayıs’a.” (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye