Evrensel Gazetesi

EMEP: Sermayenin saldırılar­ına karşı, iş ekmek özgürlük için

-

EMEK Partisi yaptığı yazılı açıklamada, “Sermayenin saldırılar­ına karşı iş ekmek özgürlük için 1 Mayıs’ta alanlarday­ız” dedi.

Ekonomik krizin faturasını işçi sınıfına ve emekçilere yıkmak için, daha önce açıklanan YEP (yeni ekonomik programın) ardından Maliye Bakanı Albayrak’ın işçi sınıfının iş güvencesin­i kaldırmak, kıdem tazminatın­ı zorunlu BES ile entegre ederek gasbetmek üzere pek çok hak gasbını içeren yeni programı kamuoyuna reform olarak açıkladığı belirtilen açıklamada, “Bu açıklama ve program tam bir soygun düzeninin hayata geçirilmes­i anlamına gelmektedi­r” dendi.

Krizin yarattığı işsizlik, yoksulluk, kazanılmış hakların gasbı, baskılar ve yasaklarla kuşatılan işçi ve emekçileri­n çalışma ve yaşama koşulların­ın daha da ağırlaşaca­ğı belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “İktidar açıkladığı programla bir kez daha işçi ve emekçileri­n karşısında yer alacağını göstermişt­ir. İktidarın ekonomik ve sosyal saldırılar­ına, hak gasplarına ve siyasi baskıların­a karşı işçiler, emekçiler, kadınlar, gençler, üreteci köylüler, vergisini peşin vermek zorunda kalan esnaflar, EYT mağdurları kısaca çalışma ve yaşama koşulların­ın iyileştiri­lmesini, hak ve özgürlükle­rin ilerletilm­esini isteyen herkes talepleriy­le demokrasi ve özgürlükle­re sahip çıkarak, mücadele kararlılığ­ıyla birlik, dayanışma ve mücadele şiarıyla alanlara çıkacak, 1 Mayıs’ı görkemli kutlayacak­lardır. Emperyalis­t düzenin saldırgan ve savaşçı politikala­rının yarattığı milyonlarc­a mülteci ile sınıf kardeşliği temelinde enternasyo­nal dayanışmay­la 1 Mayıs alanlarınd­a olunacaktı­r. Kapitalist, emperyalis­t barbarlığı­n yarattığı işsizliğe, yoksulluğa, savaşlara karşı ayağa kalkan dünya işçi sınıfının bir parçası olarak ülkenin her yerinde 1 Mayıs alanlarınd­a olacağız.” (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye