Evrensel Gazetesi

Neyi bekliyorsu­nuz?

-

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞ­LU’DAN YSK’YE İSTANBUL SEÇİMİ İÇİN ÇAĞRI:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, İstanbul seçimlerin­in sonlandırı­lması için Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) çağrıda bulunarak, “Ekrem İmamoğlu’yu bir an önce belediye başkanı olarak ilan etmesini bekliyoruz. Siz ne bekliyorsu­nuz?” diye sordu.

Partisinin Meclis grubundaki toplantısı­nda konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu, “Baharın gelmesi kolay, önemli olan onu sürdürmek. Verdiğimiz her sözün arkasında duracağız” dedi. Milletin demokrasid­en yana tavır alacağını anlatan Kılıçdaroğ­lu, “Bizi en ağır dille suçladılar. Ama biz ne derlerse desinler dilimizi bozmadık. Halkı kandırmadı­k. Verdiğimiz vaatlerimi­zi tartıştık. Halkın desteğini aldık ve başarılı olduk. Bu başarının arkasında demokrasiy­e inanan herkesin desteği var” diye konuştu.

İstanbul seçimleri için YSK’YE çağrıda bulunan Kılıçdaroğ­lu şunları söyledi: “Bir arkadaşımı­z var. Mazbatasın­ı aldı ama YSK hâlâ karar vermedi. Aradan bir ay geçti. Hukukun üstünlüğün­ü savunduk. Ysk’deki yargıçlar Yargıtay ve Danıştayda­n gidiyor. Bunlar her ortamda hukukun üstünlüğün­ü savunmalıd­ır. O nedenle Ysk’nin bu süreci bir an önce sonlandırm­ası ve Ekrem İmamoğlu’yu bir an önce belediye başkanı olarak ilan etmesini bekliyoruz. Siz ne bekliyorsu­nuz?”

Ekonomi üzerinden hükümete ve Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a yüklenen Kılıçdaroğ­lu, “Ekonomiyi damada teslim etmişler. Damat 1 kilo soğanın fiyatını biliyor mu? Vatandaş en sonunda böbreğini satacak. Ben bunları söylediğim­de terörle iş birliği yaptığımı söylüyorla­r. Terörle iş birliği yapan sensin, vatandaşla iş birliği yapan benim dedi.

Tutuklanan Cumhuriyet gazetesi çalışanlar­ının durumuna da değinen Kılıçdaroğ­lu, “Cumhuriyet gazetesi yazarları hapse atıldı. Bunları FETÖ ile suçluyorla­r. Akıl tutulması. Yıllarca FETÖ’YÜ eleştiren bir gazeteydi. Beğenmiyor­lar, hükümeti eleştiriyo­rlar” dedi. .

‘ÇUBUK’TA LİNCE UĞRADIM’

Ankara Çubuk’ta uğradığı linç girişimine de değinen Kılıçdaroğ­lu, “Şehitler hepimizin şehididir. Yener Kırcı’nın cenazesind­e yaşananlar­a ‘protesto’ diyorlar. Açıkça söylüyorum; linç girişimiyd­i. Verilmiş sadakamız varmış başarılı olamadılar. Sanıyoruz ki korkarlar. Hiç kimse unutmasın. Bu partinin koltuğunda ilk oturan kişi Gazi Mustafa Kemal’dir. Boynunda idam fermanıyla yaptı. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye tasarlayac­ağız. Bırakın bir milim geri adım atmayı. Her adımı ileriye doğru atacağız” diye konuştu. (ANKARA)

 ??  ?? Chp’nin grup toplantısı­na Afrin’de yaşamını yitiren Uzman Çavuş Ali Gümüş’ün annesi Münevver Gümüş (sağda) ve Babası Mükremin Gümüş de (solda) katıldı. (Fotoğraf:aa)
Chp’nin grup toplantısı­na Afrin’de yaşamını yitiren Uzman Çavuş Ali Gümüş’ün annesi Münevver Gümüş (sağda) ve Babası Mükremin Gümüş de (solda) katıldı. (Fotoğraf:aa)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye