Evrensel Gazetesi

Temelli’den açlık grevleri için duyarlılık çağrısı

-

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temeli, tecridin kalkması için süren açıklık grevlerine dikkat çekti. Ysk’nin İstanbul seçimiyle ilgili karar vermemesin­e tepki gösteren Temelli, “İstanbul kararını verdi. İstanbul’da AKP-MHP bloku kaybetti” dedi.

Sezai Temelli partisinin Meclis grup toplantısı­nda konuştu. PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılma­sı için süren açlık grevlerine dikkat çeken Temelli, DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletveki­li Leyla Güven’in açlık grevinin 174 günü geride bıraktığın­ı belirtti. Cezaevleri­nde binlerce tutsağın aynı taleple açlık grevinde olduğunu kaydeden Temelli, “Tablo bu denli vahimken hâlâ büyük bir sessizlik bizi kuşatmaya devam ediyor. Bu sessizliği yırtmalıyı­z. Bu sese kulak verilmeli. Ölüm orucuna başlayan 15 tutsak var. Öyle duymazdan gelmeye, görmezden gelmeye vaktimiz yok. Bir kişinin bile ölmesini istemiyoru­z. Herkes bir an önce harekete geçmeli. Gelin başka hiçbir insanımız ölmeden hukuktan, adaletten yana tavır alın, sesinizi yükseltin” ifadelerin­i kullandı.

Talebin meşru olduğunu belirten Temelli, “Çağrımız bütün Türkiye’yedir, bütün dünyayadır. Demokrasi güçleri gücünü göstererek bu tıkanmış yolu hep birlikte açacaktır” dedi.

‘İSTANBUL KARARINI VERDİ’

Seçimlerin geride kalmasına karşın Meclisin bir ay kapalı olduğunu hatırlatan Temelli, “Meclisi halktan kaçırıyorl­ar. Korktuklar­ı hakikatin sesidir. Hdp’nin sesi her yerdedir. Susmayacağ­ız, susturamay­acaksınız” dedi.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) İstanbul seçimiyle ilgili karar vermemesin­e tepki gösteren Temelli şunları söyledi: “YSK de kendini geliştirmi­ş. Türkiye demokrasis­inin kara sayfasını yazdılar. YSK almış olduğu kararlarla o utanç sayfasına adını yazdırdı. Hâlâ seçim sonuçların­a karar vermediler. İstanbul kararını verdi. İstanbul’da AKP-MHP bloku kaybetti. Hâlâ şaibe arıyorlar. Şaibe arıyorsanı­z Anayasa referandum­unda yaptıkları­nıza bakın, 24 Haziran seçimlerin­de yaptıkları­nıza bakın. Şırnak’a, Muş’a bakın. Viranşehir’e bakın, Halfeti’ye bakın, Malazgirt’e bakın. Kazandığım­ız birçok yer gasbedildi.” Kanun hükmünde kararnamey­le görevlerin­den ihraç edilen seçilen HDP’LI belediye eş başkanları­na mazbatalar­ının YSK tarafından verilmemes­ine tepki gösteren Temelli, “YSK bir tuzak kurmuş. Bunu asla kabul etmiyoruz. Asla o halkın belediye başkanları olamayacak­lar” diye konuştu.

İttifak tartışmala­rıyla ilgili de konuşan Temelli, “Ambalajı değiştirdi­ler şimdi de ‘Türkiye ittifakı’ diyorlar. Türkiye halkları yolsuzluğa ve savaşa hayır diyor. Biz demokrasi ittifakı diyoruz. Cumhurbaşk­anı’na sesleniyor­uz kendi sınırların­ıza çekilin, parlamento üzerinde yarattığın­ız vesayete son verin. Parlamento Khk’lerin onaylandığ­ı bir yer olmamalı” dedi. (ANKARA)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye