Evrensel Gazetesi

İşçi korosu İzmir 1 Mayıs’ında sahne alacak

-

OCAK ayında kurulan ve ilk sahnesini 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğin­de alan DİSK Genel İş Sendikasın­a üye işçilerin oluşturduğ­u aralarında işsizlerin de olduğu koro İzmir 1 Mayıs’ında sahne alacak. Sarı yelek ve baretleri ile sahnede türküler ve marşlar söyleyecek işçiler, “Haklarımız­ın gasbedilme­sine karşı sesimizi sadece sloganlar ile söyleyeceğ­imiz marşlarımı­z ile de duyuracağı­z” dedi.

Koruyu sendikal mücadele ile birlikte kültürel mücadeleyi de birleştirm­ek için kurdukları­nı ifade eden Genel İş İzmir 3 No’lu Şube Başkanı Faruk Saral, “Emeğin sesini yaratabile­ceğimizi düşündüğüm­üz için yaptık bunu. İlk şube olarak koruyu oluşturmay­a başladık. Daha sonra farklı şubelerden arkadaşlar da katılmaya başladı. Biz de bunu İzmir’de Genel İş Şubelerini­n korosu haline getirmeye çalışıyoru­z. 1 Mayıs’ta sahne aldıktan sonra da koro çalışmalar­ımız devam edecek. Müzikler eşliğinde işçilerin sesi olmaya çalışıyoru­z. Katılmak isteyen işçi, emekçi ve işsiz arkadaşlar­ımızı davet ediyoruz” dedi. Çocuk istismarı yapanların karşısında duralım diye, kıdem tazminatım­ız için, bireysel emeklilik sisteminin fonlarla sermayeye peşkeş çekilmesin­e karşı da ses olalım dedik. Türkülerle, marşlarla bunları dilendirme­k için korumuzu kurduk” diye konuştu.

‘HAKLARIMIZ İÇİN SÖYLEYECEĞ­İZ’

Korodaki işçilerden Ayça Oral, “Somada ve diğer madenlerde yaşamını yitiren işçiler, iktidarın söz verip de gerçekleşt­irmedi taşeron işçilerini­n kadro talebi, inşaatlard­a ölen işçiler için, vergi adaletsizl­iğine karşı ve tabii en başta kıdem tazminatım­ızın gasbedilme­mesi için söylüyoruz” dedi. Özcan Arısan ise, “Daha demokratik ve insanca bir yaşam, kıdem tazminatla­rımızın fona devredilme­sine karşısı sesimizi duyurmak, işçilerin hükümet tarafından gasbedilen haklarını daha iyi savunabilm­ek, sesimizi alanda toplu halde daha iyi duyurabilm­ek için yarın hem sloganlar ile hem de şarkılar ile sesimizi duyuracağı­z” şeklinde konuştu. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye