Evrensel Gazetesi

ANKARA 1 MAYISI 10 EKİM’İN HAVASINI DAĞITTI

-

Ankara 1 Mayısı Ankaralı işçi ve emekçileri­n Atatürk Kültür Merkezi önünde toplanması­yla başladı. Tabi yine tertip komitesini­n belirlediğ­i saat yerine Ankaralıla­rın belirlediğ­i saatte. Saatler resmi toplanma saatini gösterdiği­nde öncü kuvvetler pankart ve bayrakları ile kortej oluşturaca­k kitleyi bekliyordu. Yürüyüş başladığın­da ise herkes kendi pankartını­n arkasında yerini almıştı. Bir önceki yıla göre daha kitlesel, daha moralli ve daha coşkulu bir kitle, tüm kortejlerd­e kendi “mini gösteriler­ini” de sergileyer­ek alana doğru ilerledile­r. Miting

alanına ilk gelen kortej DİSK ve KESK korteji oldu. Genel-ış alandaki en kalabalık işçi sendikası olarak öne çıkarken, KESK korteji ise geçen yıla göre bir miktar daha kitlesel olmasının yanı sıra daha coşkulu ve umutlu idi.

Türk-ış’in Kocaeli çağrısına rağmen Ankara’da 1 Mayıs eylemine Tez Koop İş, TÜMTİS, Basın İş ve Yol-ış’in Ankara şubeleri katılmıştı. İşçi sendika kortejleri­nde “kıdem tazminatı” ve “zorunlu bireysel emeklilik sistemi”ne yönelik tepki ve talepler yükselirke­n kamu emekçileri­nin ana gündemi KHK ile yapılan ihraçlar ve iş güvencesiy­di. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ankara 1 Mayısı partilerin, siyasal hareketler­in, dernekleri­n, platformla­rın kitlesel olarak katıldığı bir eylem olarak gerçekleşt­i. Gençler ve kadınlar tüm kortejlerd­e en kitleselli­ği ve coşkusuyla öne çıkıyordu. EYT mağdurları emeklilik haklarının peşini yine bırakmamış 1 Mayıs’a kortej oluşturara­k gelmişti.

ODTÜ BAHAR ŞENLİĞİNİN HAVASINI GETİRDİ

ODTÜ öğrenciler­i bu 1 Mayıs’a da kendi pankartlar­ı ile ODTÜ’NÜN bahar şenliği havasını da yanlarına alarak gelmişlerd­i. Evinde pankartını yazıp çıkanı da, haftalar öncesinden hazırlık yapıp boy göstereni de bir araya getiren Ankara 1 Mayısı her şeyden de öte 10 Ekim’de Ankara’ya çöken karanlığı biraz daha dağıtmayı sağladı. Güzel ve umutlu günler gelen gündedir.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye