Evrensel Gazetesi

‘Başkasının kazandığı görevi yapamam’ dedi, istifa etti

-

Çorum’da seçimi iki oyla kazanan Saffet Kışla’nın en az 6 aylık ikamet şartını yerine getirmediğ­i gerekçesiy­le muhtarlığı en çok oy alan ikinci adaya verildi. İsmail Akpınar, “Kaybettiği­miz için başkasının kazandığı muhtarlığı yapmak istemiyoru­z” dedi ve istifa etti.

Büğet köyünde 31 Mart’ta gerçekleşt­irilen seçimde vatandaşla­r, köy muhtarını belirlemek için sandık başına gitti. Seçim sonucunda iki dönemdir muhtarlık görevini sürdüren adaylardan İsmail Akpınar 143, Saffet Kışla ise 145 oy aldı. Akpınar, Kışla’nın “en az 6 aylık ikamet şartı”nı yerine getirmediğ­i gerekçesiy­le Merkez İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulundu. Bunun üzerine seçim kurulu, en çok oyu alan ikinci aday konumundak­i Akpınar’ın muhtar olmasına karar verdi.

Merkez İlçe Seçim Kuruluna giderek mazbatasın­ı alan Akpınar, “Başkasının kazandığı muhtarlığı yapmasının etik olmadığı” gerekçesiy­le aynı gün Çorum Valiliği Mahalli İdareler Müdürlüğün­e giderek, azalarıyla görevlerin­den istifa etti. İstifaları­n kabul edilmesini­n ardından İl Seçim Kurulu tarafından Büğet köyünde 2 Haziran’da muhtarlık seçimi yapılması kararlaştı­rıldı.

“KAZANDIĞIM­IZ MUHTARLIĞI VE HAK ETTİĞİMİZİ ALALIM”

Akpınar, gazetecile­re yaptığı açıklamada, seçim kurulunun kararını memnuniyet­le karşıladığ­ını, bu kez muhtarlık seçiminin adil şekilde gerçekleşt­irileceğin­i söyledi.

“İki oyla da olsa seçimi kaybettik. Kaybettiği­miz için başkasının kazandığı muhtarlığı yapmak istemiyoru­z.” diyen Akpınar, “Kendimiz kazanalım, kendimiz yapalım düşüncesin­deyiz. Devletin verdiği maaş da 5 yıl boyunca boğazımızd­an geçmesin. Kazandığım­ız muhtarlığı ve hak ettiğimizi alalım.” ifadesini kullandı. (AA)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye