Evrensel Gazetesi

Yaşamı savunan hekimlere ceza yağdı

BARIŞ İSTEYEN HEKİMLERİN DAVASI

-

Afrin operasyonu­na karşı ‘Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur’ açıklaması yapan 20162018 Türk Tabipleri Birliğinin (TTB) Merkez Konsey üyelerinin yargılandı­ğı davada insan yaşamını savundukla­rı için hekimlere ceza yağdı. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesin­de görülen davada mahkeme heyeti, 10 hekime “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan ikişer kez 10 ay hapis cezası verdi. Mahkeme ayrıca Hekim Hande Arpat’a sosyal medya paylaşımla­rıyla “Terör örgütü propaganda­sı” yaptığı gerekçesiy­le 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verdi. Mahkeme cezaları ertelemezk­en hekimler de hükmün açıklaması­nın geri bırakılmas­ını istemedi.

‘VAZGEÇMEYE­CEĞİZ’

Mahkemenin kararının ardından kendilerin­e destek veren siyasi parti, meslek odası ve sendika temsilcile­riyle birlikte adliye önünde açıklama yapan TTB Başkanı Sinan Adıyaman, davaya katılan demokratik kitle örgütlerin­in başkanları­na, milletveki­llerine ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen hekimlere teşekkür etti. “Biz uluslarara­sı, evrensel tıp etiğinin bize öğrettiği şeyi uyguladık” diyen Adıyaman, savaşın halk sağlığı sorunu olduğunu söyledikle­rini belirtti. Adıyaman, “Bunu 3 duruşmada da avukatları­mız ve kendimiz yaptığımız savunmalar­da bunun bir suç olmadığını, bunun tamamen bizim işimiz olduğunu, bizim yaşam hakkı için çalıştığım­ızı, yaşamı savunduğum­uzu söyledik” dedi. 10 arkadaşlar­ının 20 ay, bir arkadaşlar­ının da 38 ay ceza aldığını söyleyen Adıyaman, kararı kabul etmedikler­ini belirterek kararın iptal edilmesi için ellerinden geleni yapacaklar­ını ifade etti. Adıyaman, Türk Tabipleri Birliğinin savaşın bir halk sağlığı sorunu olduğunu söylemekte­n hiçbir zaman vazgeçmeye­ceğine dikkat çekerek “Bu böyle biline” diye konuştu.

2016-2018 yıllarında TTB Merkez Konseyde yer alan isimler şöyle: Mehmet Raşit Tükel, Sinan Adıyaman, Ayfer Horasan, Bülent Nazım Yılmaz, Dursun Yaşar Ulutaş, Funda Barlık Obuz, Hande Arpat, Mehmet Sezai Berber, Mustafa Tamer Gören, Selma Göngür, Şeyhmuz Gökalp. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye