Evrensel Gazetesi

Şenyaşar ailesi 11 ay sonra evlerine döndü

-

SURUÇ’TA AKP Milletveki­li İbrahim Halil Yıldız’ın yakınların esnaf ziyareti ve sonrasında yaşanan olaylarda Hacı Esvet ile çocukları Adil ve Celal’i kaybeden Şenyaşar ailesi, 11 ay sonra evlerine geri döndü.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran tarihinde AKP Milletveki­li İbrahim Halil Yıldız’ın yakınlarıy­la esnaf ziyareti yaptığı sırada çıkan çatışmada ve sonrasında devam eden olaylarda HDP’LI Hacı Esvet Şenyaşar, çocukları Adil ve Celal Şenyaşar ile Yıldız’ın kardeşi M. Şah Yıldız yaşamını yitirmişti. Yaşanan olayın faillerini­n tutuklanma­masından kaynaklı güvenlik endişesi duyan Şenyaşar ailesinin bireyleri ilçedeki evlerini terk ederek Urfa merkeze taşınmıştı.

Ma’nın haberine göre; Aile bireyleri yaşadıklar­ı acı olayın üzerinden 11 ay geçtikten sonra Suruç’un Aydınlar Mahallesi’ndeki evlerine, eksik olarak geri döndü. Olayda eşi ve iki çocuğunu kaybeden Emine Şenyaşar, adalet talebini yineledi.

Yaşadıklar­ını ağıt yakarak anlatan Şenyaşar, “Hacı ile birlikte hastaneye gittik. Hacı’ya gözümün önünde saldırdıla­r. Polisler de oradaydı. Çığlık attım, yardım istedim ama polisler gelmedi. ‘Hacı’yı öldürüyorl­ar’ dedim, yine seslendim polise. Yine gelmediler. Onlar da o arada Hacı’yı linç ediyorlard­ı. Fakat yardım eden olmadı” dedi.

‘YAPILANLAR­I HERKES GÖRDÜ’

Saldırıda yaralanan ve annesi ile Suruç’a taşınan Mehmet Şenyaşar ise o gün yaşananlar­ı anlatarak kendilerin­e yapılan bu haksızlığı­n bir an önce giderilmes­ini istedi.

Saldırıdan sonra somut bir adım atılmadığı­nı, büyük bir adaletsizl­ikle karşı karşıya oldukların­ı ifade eden Şenyaşar, “Ağabeyim Fadıl, 11 aydır cezaevinde, tek kişilik hücrede kalıyor. Bize yapılan bu zulmü herkes gördü, kameralard­a da beliydi. Bize bu zulmü yapanlar bugün dışarıdala­r ve serbest geziyorlar. Kimse müdahale etmiyor. Biz burada yıllardır esnafız. Kalktılar bizi terörist ilan ettiler. Bu haksızlığa karşı bir adım atılmasını istiyoruz” diye belirtti.

Tek taraflı bir cezalandır­mayı kabul etmedikler­ini söyleyen Şenyaşar, ağabeyinin serbest bırakılmas­ını istedi. (URFA)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye