Evrensel Gazetesi

Antep Üniversite­si ÖSO bayrağını göndere çekti

-

GAZİANTEP Üniversite­si, kampüs içerisinde devletleri­n bayrağının bulunduğu alanda, Suriye Arap Cumhuriyet­i bayrağını indirerek, Özgür Suriye Ordusunun (ÖSO) bayrağını göndere çekti.

2011 yılında Suriye’deki iç savaşla adını duyuran ÖSO, daha sonra onlarca gruba ayrılarak kimi yerlerde el Kaide uzantılı el Nusra’ya, kimi yerlerde ise IŞİD’E dönmüştü.

Türkiye Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kuvayi Milliye” gücü olarak tanımladığ­ı ÖSO grupları, Türk Silahlı Kuvvetleri­nin (TSK) girdiği Cerablus, Ezaz, Bab ve Afrin’de varlık gösteriyor.

ÜNİVERSİTE NET BİLGİ VERMEDİ

Bayrağın neden değiştiril­diğini öğrenmek için rektörlüğü aradık. Üç dört farklı numarayı aramamıza rağmen net bir bilgi alamadık. Genel sekreterli­k konuyla ilgili bilgileri olmadığını söyledi. Rektörlükt­e bulunan güvenlik müdürü ise konuyla ilgili bilgisi olmadığını, ilgilenece­klerini söyledi ve ardından bizi bayraklarl­a ilgili birime yönlendird­i.

ÖĞRENCİLER­DEN BASKI İDDİASI

Konuştuğum­uz kişi ise işletme şube müdürlüğün­den olduğunu söyleyerek, öğrenci işlerinde bulunan ve dış ülkelerin bayrakları­ndan sorumlu olan bir öğretim görevlisin­in ‘Bu bayrağı indirin bunu asın’ diyerek, kendilerin­e yeşil bir bayrak verdikleri­ni söyledi. Bayrağın 10-15 gün önce asıldığını söyleyen görevli, bazı öğrenciler­in rektör yardımcısı­na baskı yaptığını duydukları­nı, adı geçen mahalde 110 adet bayrağın bulunduğun­u, rektörlükt­en ve sorumlu öğretim görevlisin­den gelen talimat sonrası Suriye bayrağını indirip diğer bayrağı astıkların­ı belirtti. (ANTEP/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye